DELAVNICA Z NAGUALOM UCHUJEM

Tolteki so mezoameriška civilizacija (Mehika) ki je dominirala okoli 800-1100 n. št. Kasnejša azteška kultura je videla Tolteke kot svoje intelektualne in kulturne predhodnike. Iz njihove kulture prihajajo neprecenljiva znanja nagualizma in šamanizma. O njih je pisal tudi znan pisatelj Carlos Castañeda.

Tula-warriors www farhorizons com

»Če nimamo dovolj osebne moči, se nam lahko razkrije še tako čudovit del modrosti, pa to za nas ne bo naredilo nobene razlike.« Don Juan v pogovoru s Carlosom Castañedo.

 

Nagual Uchu se je v Mehiki uril v tolteškem nagualizmu. Osebno je poznal Carlosa Castañedo in delal z ljudmi iz njegovega kroga. Za tokratno delavnico si je izbral dve ključni temi: rekapitulacijo in zalezovanje. Po več kot 30 letih izkušenj in prakse je razvil svoj način dela, prilagojen današnjemu, modernemu načinu življenja. V tokratni delavnici vas bo seznanil s tema dvema pojmoma, kaj pravzaprav pomenita, kaj je njun smisel in kako ju prakticirati.

 

Več podrobnosti o programu boste našli spodaj.

 

Za udeležbo na delavnici niso potrebna posebna predznanja šamanizma.

 

 

 

shamandrea02KDAJ:

Sobota, 28. april 2018

Od 10h do približno 18h (z odmorom za kosilo)

 

 

 

KJE:

slr001Center Premik (dvorana A)

Neubergerjeva ulica 9

1000 Ljubljana

www.premik.si

 

 

 

KDO:

Uchu portrait quote 06CRNagual Uchu prihaja iz južne Amerike. Šamanizma se je izučil predvsem v Mehiki, Peruju in Braziliji. V Argentini je deloval je v istih krogih kot pisatelj Carlos Castaneda in delal skupaj z Merilyn Tunneshende, ki je bila ženski nagual iz don Juanovega kroga. Živel je z raznimi indijanskimi plemeni (Q’ero, Xingu, Shipibo, Kaxinawa Huni Kuin), s katerimi še vedno vzdržuje redne stike in jih obiskuje. Kasneje je dolga leta potoval po svetu, preživljal čas med afriškimi in sibirskimi šamani in si pridobil dragocene izkušnje na področju dela z energijami.

 

Starodavna znanja je povezal in integriral v t.i. urbani, moderni šamanizem, uporaben v našem vsakdanjiku 21. stoletja. Zadnji dve desetletji Uchu poučuje starodavne šamanske tehnike, prilagojene modernemu načinu življenja, po vsem svetu. Trenutno živi in poučuje v Evropi.

 

 

PROGRAM:

 

Kot je omenjeno že zgoraj, tehniki rekapitulacije in zalezovanja izhajata iz stare tolteške kulture, o kateri je pisal tudi Carlos Castañeda. Nagual Uchu vam bo predstavil delček teh starodavnih, dragocenih znanj. Pridite in izvedite zakaj in kako ju prakticirati na podlagi Uchujevih več kot 30 letnih praktičnih izkušenj.

 

Rekapitulacija je tehnika zdravljenja osebne preteklosti, ki osvobaja dušo. Z njo potujete skozi vso svojo preteklost, si vračate delčke izgubljene energije in se osvobajate od omejitev svoje osebnosti. To je proces samozdravljenja, spuščanja preteklosti, njenega vpliva na nas in preteklih kondicioniranj. Uporablja se za odstranitev čustvenih vplivov preteklih travm na nas, tako da se ne odzivamo več avtomatično na iste sprožilce in smo sposobni jasnega zaznavanja. Z njo obnovimo svojo izgubljeno energijo in si vračamo osebno moč.

 

Zalezovanje je tradicija velikega pomena in je eden ključnih delov nagualizma. Gre z roko v roki z rekapitulacijo. Duhovni bojevnik, ki sledi pravilom zalezovalca, obvlada umetnost opuščanja lastne pomembnosti in ega. Opazuje iz drugačne perspektive in drugačnega stanja zavedanja. Skrbno zalezuje (opazuje) vedenja, šibkosti, podzavestne vzorce, navezanosti, odvisnosti, strahove drugih, predvsem pa samega sebe. Zalezuje samega sebe: vidi stvari, ki jih je prej potlačil ali kako drugače skril pred samim seboj. S tehnikami zalezovanja ustavite svoj notranji dialog. Je eden od načinov za povrnitev izgubljenih delčkov svoje energije in pridobivanja osebne moči.

 

Da bi se razvijali in širiti zavest, potrebujemo energijo. Naučite si povrniti svojo energijo z uporabo tehnik zalezovanja in rekapitulacije kot svojih orodij. Pridružite se nam!

Poskrbljeno je za prevod iz angleškega v slovenski jezik.

 

Uchu quotes 02 

 

CENA:

65 €

 

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

Zaradi omejenega števila mest so obvezne prijave na mail:

arianasyard@gmail.com   (Tadeja)

smoke-fl 1Ob prijavi vam bomo posredovali podrobnejše informacije in navodila.

 

VEČ O NAGUALU UCHUJU: 

nagual-uchu.com/blog

Facebook: Nagual Uchu – Modern Shamanism

Toplo vabljeni!

 

Foto: Susan Seddon Boulet “Shaman”, www.farhorizons.com, Uchujev arhiv