Delavnica Sanje

Program:

Ogledali si bomo:

–          Kaj je sanjanje (šamanski  »radikalen« pogled nanje).

–          Vsak udeleženec se osredotoči na vsaj ene pomembne sanje, ki jih je imel (nadaljnje razčlenjevanje pride na vrsto v nadaljevanju delavnice). Zapiše ključne besede!

–          Kaj je lucidno sanjanje?

–          Zakaj sploh lucidno sanjati (se zavedati, da sanjamo in kontrolirati sanje)? Ste vedeli, da sposobnost lucidnega sanjanja zelo vpliva tudi na naše budno življenje in spoznanja o naravi »budne realnosti«?

Naučili se boste praktičnih enostavnih tehnik:

  1. Za si zapomniti sanje
  2. Vaje lucidnega sanjanja: udeleženci dobijo podrobna navodila za nekaj začetnih vaj lucidnega sanjanja. Več kot 90% ljudi bo opazilo razliko ob vadbi!

Jezik naših sanj bomo povezali z arhetipi in si ogledali, kaj so arhetipi in kako delujejo na nas v naši psihi.

–          Vsak udeleženec bo spoznal 4 osnovne arhetipe preživetja, ki so močno vgrajeni v vsakem od nas (otrok, žrtev, saboter in prostitutka). Podkrepljeno s praktičnimi primeri.

–          Nato bo vsak udeleženec spoznal vsaj še en svoj osebni arhetip (osebna karta 12 arhetipov). Imate v sebi viteza, bojevnika, morda pesnika ali alkimista?

Poslastica za konec:

–          Vsak udeleženec bo deležen individualne obravnave: odkrili bomo arhetip, ki je v tem trenutku pomemben za vas in situacijo, v kateri ste.

ZAKAJ PRITI:

Mnogokrat ne znamo ugotoviti, kaj je naše življenjsko poslanstvo in smo zato malodušni, tesnobni, utrujeni. Pojav je tako razširjen, da je že skoraj epidemičen.

Bi radi izvedeli več o osebnih arhetipih, ki so (največkrat skriti) prisotni v vašem življenju in ga usmerjajo?

Kaj sploh so arhetipi? Ste vedeli, da na nas delujejo različne vrste arhetipov – osebni in kolektivni? Na delavnici se bomo seznanili z najbolj razširjenimi arhetipi in njihovim vplivom na posameznikovo življenje. Vsak udeleženec bo izdeloval svojo osebno arhetipsko karto in spoznaval jezik lastne podzavesti.

Subtilna sporočila naše psihe rada prihajajo skozi sanje. Jezik arhetipov in sanje sta tesno povezana in pogosto ne razumemo šifriranih sporočil sanj. Na delavnici se bomo učili bolje interpretirati svoje sanje in smer, v katero nas potiskajo, vsak po svoje. Pogledali si bomo nekaj najbolj pogostih sanjskih simbolov, njihov pomen v kolektivnemu, v katerem življenjskem obdobju so se pojavljale, kateri arhetip nam je govoril skoznje itd. Prepoznajte terapevtski potencial svojih sanj!

Pri tem se bomo naslonili na dela Caroline Myss in C. G. Junga, vendar pa bo poudarek na praktičnem delu. Naš namen je, da vsak udeleženec iz delavnice odnese nova, praktično uporabna znanja o sebi, svoji psihi in razumevanju svojih sanj.

Raziščite, kaj vam sporoča vaša podzavest! Raziščite svoje arhetipske odnose do svojega poklica, do financ, do odnosov in drugih za vas pomembnih področij! Pridružite se nam na delavnici Arhetipi in jezik sanj.

Delavnica je primerna tudi za tiste, ki pravijo, da se svojih sanj ne spominjajo.

Vljudno vabljeni!

Prijave in več informacij na:

arianasyard@gmail.com

Zaradi kvalitetnega individualnega dela je število udeležencev delavnice omejeno.

Pišite!

Termini:


Ko bo znan naslednji termin, bo javljen.

Zemljevid