Vodeno globoko samo-transformativno šamansko potovanje, online ceremonija, ženski krog.

Delali bomo s sveto rastlino učiteljico – kakavom, ni pa pitje kakava obvezno. Tudi brez kakava boste ravno tako potovale v zavesti in prejele potrebno vodstvo in pomoč. (Več spodaj) Za tokratni ženski krog smo vam poleg potovanja s kakavom pripravile še posebno razvajanje: pol ure obrazne joge s Špelo za večjo notranjo harmonijo in lepoto. : )

Kakav kot rastlina učiteljica v šamanizmu

Velik del šamanskih kultur zajema spoštljivo delo z rastlinami učiteljicami. Kakav je ena od glavnih rastlin učiteljic, ki so se zavezale pomagati človeštvu pri njegovi duhovni evoluciji in prebujanju zavesti. Rastlina učiteljica kakav je ljubeča, nežna učiteljica, ki nas lahko popelje v neizmerne globine samih sebe. Izvira iz majevske tradicije in je v šamanizmu poznana kot »Odpiralka srca«. Za Maje je bil spirit (duh) kakava eno najmočnejših božanstev.

Majevska legenda pravi: “Ko bo ogroženo ravnovesje med človekom in naravo  in bo človeštvo skrenilo s poti, se bo kakav znova vrnil iz tropskega deževnega pragozda, da nam pomaga odpreti in ozdraviti naša srca.”

Ceremonije se lahko udeležite tudi, če nimate ceremonialnega kakava

Za ceremonijo je priporočljiv presen, organski, ceremonialni kakav, ki ga za nas pripravlja Ashaninka pleme iz Peruja. Možno ga je kupiti pri meni. VENDAR PA: lahko pijete tudi katerikoli drug kakav, katerega v teh pogojih lahko dobite in podate namero povezovanja z duhom rastline učiteljice. Lahko se odločite tudi, da ne boste pile kakava. Pitje ni obvezno. Ravno tako boste z nami v krogu, v teh energijah, ravno tako boste prejele močno ceremonijo.

Opomba – Kakav je varen za uživanje. Obstaja nekaj zdravstvenih stanj, pri katerih zmanjšamo dozo.Če imate bolezni srca, jemljete antidepresive ali ste noseči, si prepolovite dozo. Če imate epilepsijo, vam priporočam, da ne pijete ceremonialnega kakava. Več podrobnosti o zdravstvenih stanjih vsem pošljem ob prijavi. Ravno tako boste ob prijavi prejeli navodila, kako si sami pripraviti svojo skodelico kakava.

Ženski krog 

Ženski krogi nam nudijo možnost povezovanja, skupnosti, priložnost, da se počutimo bližje ženskam vseh starosti in delimo modrosti. So prostor zaupanja, prijateljstva in sprostitve. Namen ženskega kroga je ustvariti varen, sveti prostor, v katerem lahko slišite same sebe, svoje resnične notranje vzgibe in želje ter prejmete jasno duhovno vodstvo. Za ceremonijo si lahko tudi postavite določeno namero.

Luna v raku, prazna luna in sončev mrk

Na dan naše ceremonije v luna »doma« – v znamenju raka, kateremu vlada. Rak kot arhetip je zelo občutljiv, ljubeč in čustven, orientiran na družino in svoje najbližje. Senčna stran je, da je nagnjen k begu v luknje in v svojo lupino, zapre se in gradi obrambne zidove okrog sebe. Na ta dan imate priložnost pogledat, kje je močan vaš strah, na katerih področjih ste zgradile lupino okrog sebe, kje se poskušate »skriti v luknjo«. Ni boljše učiteljice za take vrste čustvena ozaveščanja in zdravljenja kot je ljubeča rastlina kakav.

Mlaj (prazna luna) je čas za nove začetke, za sejanje novih semen. Sončev mrk bo potenciral intenzivnost vsega. Morda se nam bo zdelo, da je »svet ponorel«, da ničesar več ne kontroliramo. Poglejte na to kot na priložnost predajanja, zaupanja vesolju, modrega spoznanja, da na določeni točki zavedanja spoznamo, da je treba spustiti kontrolo ega in odpreti vrata novemu, misteriju.

Obrazna joga

Z nami bo certificirana voditeljica obrazne joga Špela Baričič in Lunine sobe, ki bo za nas odvodila pol ure vadbe pred šamanskim potovanjem za večjo harmonizacijo uma, telesa in duha.

KDAJ

Nedelja, 21. 6. 2020

Od 19.00 do približno 22.00

KJE

Online (program ZOOM).

Naša spletna mojstrica Jelena bo poskrbela za vsa navodila in za to, da boste lahko na enostaven način z nekaj kliki z nami. Poskrbite, da boste imele na voljo prostor, kjer imate zasebnost in vas približno 3 ure ne bodo motili. Med ceremonijo vas ne bomo slišali (utišamo glasove udeležencev). Lahko tudi po želji izklopite kamero.

PROGRAM: POGOVOR Z ANIMUSOM

Naša psiha je čudovit kompleksni svet, v katerem nosimo vso kreacijo, celo vesolje. V nas se srečujeta in spajata oba kozmična principa v realnosti dualnosti: moški in ženski. Skozi nas delujeta vsak dan, v vseh situacijah, v katerih se znajdemo.

Carl Jung je animus opisal kot nezavedno moško stran ženske psihe, kot enega primarnih arhetipov nezavednega. Boljši kot je naš odnos z njim, bolje kot ga poznamo, bližje smo celostnosti svojega bitja.

Ne ceremoniji se bomo skozi vodeno šamansko potovanje pogovorile s svojim animusom. Pogosto je zanemarjen, potlačen in ga moramo spoznavati, graditi odnos z njim.

Poudarki ceremonije:

• Kaj je moški in kaj je ženski kozmični princip in kako se odražata znotraj ene osebe.

• Lastnosti moške kozmične energije, lastnosti ženske kozmične energije.

• Kako graditi v sebi sveto unijo obeh principov.

• Kako se dinamika obeh odraža navzven v naših odnosih.

• Osnovne kvalitete zrelega, ljubečega moškega kozmičnega principa v nas samih in v naših partnerjih

• Komunikacija z animusom: pogovor, vprašanja in odgovori

• Integracija in deljenje

KDO

Tadeja Škorja: Zanima me vse, kar mi pomaga bolje spoznavati samo sebe in svet okoli sebe. Bolj kot spoznavam, bolj se zavedam, da to nista dve ločeni stvari. V življenju so mi vedno sami od sebe na pot prihajali pravi ljudje in pravi nauki. Moje ozadje zajema 7 let dela in potovanj s šamanom iz Južne Amerike, Nagualom Uchujem, kot njegova desna roka, raziskovanje spremenjenih stanj zavesti, ezoteričnih izročil, šol misterijev, dediščine naših mitov in legend, intenzivnega senčnega dela na sebi in seveda raziskovanje modrosti svetih rastlin učiteljic. Od otroštva sem bila aktivna v sanjah, dostopanju v podzavest in kolektivno nezavedno človeštva. S svojo mentorico Rebeko Shaman, ki je trenutno najbolj poznana cacao šamanka v Evropi, sem se izučila za kakaoistko – voditeljico kakavovih ceremonij. V Sloveniji že več let delujem na področju duhovnosti, šamanizma, ezoterike, kakavovih ceremonij in vodenja ženskih krogov.

Špela Baričič: Certificirana voditeljica joge obraza, energijske joge in ustanoviteljica Lunine sobe – prostora za duhovne delavnice in ženske kroge.

Jelena Oleami: Jelena je srčna, tenkočutna plesalka, ki ima na področju giba in plesa dolgoletne izkušnje. Je koreografinja, pedagoginja in voditeljica plesnega društva Plesonoga. Več let že ljubeče dela z rastlino učiteljico kakavom. Tokrat bo za nas poskrbela kot naš webmaster.

CENA

Za ceremonijo vam ne bomo postavile fiksne cene. To so posebni časi, časi nesigurnosti in v prvi vrsti je pomembno, da se med seboj povežemo. Zato smo se odločile za donacije. Vsaka prispeva toliko, kolikor v tem trenutku zmore in občuti, da je prav, da tečejo energije.

Tokrat bodo šle donacije preko Jelene, preko KID Plesonoga (društvo). Vse potrebne podatke za donirati boste prejele ob prijavi.

PRIJAVE IN INFORMACIJE

Predhodne prijave na dogodek so obvezne, da lahko prejmete vsa potrebna navodila in smernice. Prosimo, da se prijavite Tadeji na email naslov:

arianasyard@gmail.com

POVEZAVE

Facebook in Instagram:

Ariana’s Yard – Cacao Delight / Arianino dvorišče – slastni kakav

Špela:

SHIVA Lunina SOBA: joga obraza, energijska joga, delavnice, predavanja

Jelena:

KID Plesonoga

Dobrodošli!