Oh, ta čokolada! Čokolada je mnogo stvari: slastna, strastna, navdihujoča, čutna… Povezujemo jo z zaljubljenostjo in jo podarjamo svojim dragim. Ste vedeli, da je v šamanizmu kakav ena glavnih rastlin učiteljic, ki pomaga človeštvu pri njegovi duhovni evoluciji?

Pridružite se nam na brezplačnem predavanju.

Četrtek, 5. marca 2020, bomo posvetili kakavu kot mnogo več kot zgolj rastlini. Ogledali si bomo njegove zdravilne učinke, načine uživanja in predvsem: kako deluje energijsko, kot buditelj zavesti, kako deluje »duh rastline«, tako izredno cenjen v domorodnih skupnostih. Več podrobnosti o vsebini predavanja boste našli spodaj.

KDAJ

5. marec 2020

Ob 19.30h

KJE

Knjižnica Fužine

Preglov trg 15

1000 Ljubljana

KDO

Tadeja Škorja: Zanima me vse, kar mi pomaga bolje spoznavati samo sebe in svet okoli sebe. Bolj kot spoznavam, bolj se zavedam, da to nista dve ločeni stvari. Sem voditeljica kakavovih ceremonij in ženskih krogov z bogatimi izkušnjami na področju starih duhovnih izročil in šamanizma. Življenje mi je vedno v pravih trenutkih na pot prineslo prave, izredne ljudi, ki so me usmerjali v bogat svet svetovnih duhovnih izročil. Zadnjih 7 let sem delala s šamanom iz Južne Amerike, Nagualom Uchujem, za delo s kakavom pa sem se izurila z Rebeko Shaman iz Velike Britanije, ki je trenutno ena najbolj poznanih »cacao šamank« v Evropi.

KAJ

V majevskem izročilu je rastlina učiteljica cacao »hrana bogov«, poznana kot prebujevalka zavesti in odpiralka srca. V svoji naravni obliki je t. i. »superhrana« – vsebuje ogromno vitaminov, mineralov, antioksidantov in drugih zdravilnih snovi. Pa ste vedeli, da je medicina kakava tudi duhovna? Je ženska kozmična energija. Deluje nežno, ljubeče in v nas mehko prebuja občutke ljubezni do sebe in drugih. Raztaplja čustvene blokade in težke energije v telesu, ter sprošča. Pomaga se nam soočati s čustvenimi bolečinami in jih ljubeče celiti.

Kakav lahko uživamo na mnogo načinov. Poseben, ceremonialni perujski kakav boste lahko poskusili tudi na samem predavanju kot prigrizek.

Kakav kot napitek, v zrnih, kot prigrizek, presni ceremonialni – k nam prihaja v mnogo oblikah. V Evropi se vedno bolj razcvetajo kakavove ceremonije, kjer udeleženci delajo na osebni rasti. V Sloveniji se vedno več ljudi odloča za duhovno delo s kakavom zaradi njegovega mehkega, ljubečega načina delovanja in globoke transformativne moči. Na predavanju si bomo ogledali nekaj možnih načinov izredno koristne uporabe kakava za naše zdravje v vseh, večplastnih pomenih besede.

CENA IN PRIJAVE

Predavanje je brezplačno. Predhodne prijave niso potrebne. Samo pridite in uživajte!

Prisrčno vabljeni!