DODATNI TERMIN!! Drage udeleženke, zaradi velikega zanimanja smo se vam odločile ponuditi še drugi termin za poletno žensko kakavovo ceremonijo. In sicer bo ceremonija na Lavrici, v bližini Ljubljane, 30. junija 2019, od 16h do približno 20h (če se nas zbere dovolj). Program bo enak programu z dne 29. 6. 2019. Več podrobnosti boste našle spodaj. Prisrčno vabljene! Obvezne predhodne prijave na: arianasyard@gmail.com

POLETNI ŽENSKI KROG S KAKAVOVO CEREMONIJO –

“ČUDOVITI SPUST V PSIHO – ARHETIP ŽRTVE”

»Prijatelji, sonce, pesek in morje – tako mi zveni poletje.« (neznan)

Drage ženske, znane in še ne poznane, iz vseh vetrov in vseh starosti!

Naša srečanja so nam prinesla že mnogo uvidov, radosti in čudovitih srčnih potovanj z boginjo Ixcacao (duh rastline kakava). Delile smo smeh, solze, zgodbe in prijateljstvo. S srčno radostjo objavljam naš POLETNI ŽENSKI KAKAVOV KROG.

V letu 2019 bodo organizirani štirje ženski krogi s kakavovimi ceremonijami, vezani na štiri letne čase. Ob vsakem letnem času se bomo posvetile enemu od naših štirih temeljnih arhetipov preživetja:

  • Pomladni ženski kakavov krog (notranji otrok): 30. marec 2019, Ljubljana
  • Poletni ženski kakavov krog (žrtev): 29. junij 2019, Ljubljana
  • Jesenski ženski kakavov krog (saboter): 5. oktober 2019, Ljubljana
  • Zimski ženski kakavov krog (prostitutka): podrobnosti bodo objavljene kmalu (december 2019)

Vsako srečanje je samostojna celota zase. Na vsakem bomo s kakavom potovale k enemu od štirih osnovnih arhetipov naše psihe. Prijavljate se na vsakega posebej po želji brez obveznosti obiska vseh. Skupina je za vsak dogodek odprta do zapolnitve mest. Število mest je omejeno, ker se želim osebno posvetiti vsaki udeleženki in energijsko spremljati dogajanje vsake med šamanskimi potovanji z rastlino učiteljico kakavom.

Ženski krog

Namen ženskega kroga je ustvariti varen, sveti prostor, v katerem lahko slišite same sebe, svoje resnične notranje vzgibe in želje ter prejmete jasno duhovno vodstvo. Za ceremonijo si lahko tudi postavite določeno namero, za katero potrebujete duhovno vodstvo.

Kakav – rastlina učiteljica

Ta dan bo posvečen čutenju ritmov narave, prihajajočemu poletju in odpiranju srca s kakavovo ceremonijo ob podpori moči zvoka in plesov. Rastlina učiteljica cacao je ljubeča, nežna učiteljica, ki nas lahko popelje v neizmerne globine samih sebe. Kakav je v šamanizmu poznan kot »Odpiralec srca« in buditelj zavesti. Je ena od tistih rastlin, ki so se zavezale pomagati človeštvu pri njegovi duhovni evoluciji. Jaz ji s ceremonijo preko šamanskega potovanja omogočim varen prostor in ji odprem vrata, da lahko dela z vami in vi z njo. Proces je dvosmeren, ve potujete, ve delate z njo, jaz (Tadeja) pa vam držim sveti prostor in vas pozorno spremljam.

Psiha in arhetipi

Predstavljajte si človeško psiho kot čudovit, barvit mikrokozmos, kjer velja načelo »Kakor zgoraj tako spodaj«. V vas se skriva celo vesolje. Potovanja s kakavom vam vsakič odstrejo nov delček vaše psihe in tako postopno gradite zemljevid samih sebe. Zavedamo se zelo majhnega dela – zavestni del predstavlja okrog 10% človeške psihe. Ni bolj nagrajujočih potovanj kot so tista, s katerimi spoznavamo svoje globine in čudovito kompleksno naravo, ki nam jo je ta družba, v kateri živimo, tako zelo oklestila. »Spoznaj sebe in spoznal boš celo stvarstvo« so učili v praktično vsaki starodavni šoli misterijev in modrosti.

Poletno srečanje bo posvečeno arhetipu naše notranje žrtve, ki je eden naših štirih temeljnih arhetipov preživetja in zelo vpliva na naše misli, dejanja in odločitve. Arhetipi so energijske sile, ki delujejo v nas, s poznavanjem in ozaveščanjem katerih postajate najboljša verzija samih sebe in lažje gradite življenje, ki ga želite živeti. (Več o tem boste našle v programu spodaj).

Poletje in luna v biku

Poletje predstavlja zanos, vročino, strast in osvobajanje. Na dan naše ceremonije bo luna v znamenju bika. Luna se v znamenju bika zelo dobro počuti (je v svoji eksaltaciji, na višku moči), kar pomeni, da se tudi pri nas lahko izrazijo naše najboljše lastnosti. (Več o tem spodaj)

Zvok in plesi

Med ceremonijo bomo uživale tudi v zdravilni moči zvoka – v zvočni kopeli s himalajskimi in kristalnimi posodami.

Na kratko bomo tudi zaplesale. Albinca bo za nas intuitivno izbrala nekaj plesov v krogu za lažje uglaševanje in globlje potovanje.

Šamansko potovanje z rastlino cacao je vodeno, varno in globoko.

Več podrobnosti o programu boste našle spodaj.

KDAJ

Sobota, 29. 06. 2019

Od 15.30h do približno 20h.

KJE

Plesna šola TEJ dance

Kolarjeva ulica 47

1000 Ljubljana

KDO

Tadeja Škorja: Zanima me vse, kar mi pomaga bolje spoznavati samo sebe in svet okoli sebe. Bolj kot spoznavam, bolj se zavedam, da to nista dve ločeni stvari. Mnogi me že poznate kot »desno roko« šamana iz Južne Amerike, Naguala Uchuja. Sedem let dela in potovanj z Uchujem mi je dalo ogromno izkušenj in stvari, za katere sem globoko hvaležna.

Z rastlino učiteljico cacao sem se prvič srečala ravno pri delu z Uchujem na njegovih kakavovih ceremonijah. Življenje mi je na pot prineslo tudi šamanko iz Velike Britanije, Rebeko Shaman, ki je ena najbolj znanih cacao šamank v Evropi. Udeležila sem se njenega »Cacaoista treninga«, kjer smo globoko in intenzivno v ženskem krogu delale z rastlino cacao in se učile njenih modrosti ter vodenja ceremonij z njo. Duh rastline, boginja Ixcacao, me je presenetila, navdušila s svojo globino in modrostjo ter nahranila moje srce. Ob delu z njo sem začutila, kako pomembno je, da si ženske nudimo svete prostore in druženja, kjer smo varne in kjer lahko samo smo to, kar smo.

Več o meni lahko preberete tukaj:

slo.arianasyard.com/o-meni/

dr. Albinca Pesek: Albinca je glasbenica, glasbena pedagoginja, profesorica, avtorica osnovnošolskih učbenikov za glasbo, zvočna in plesna terapevtka, predvsem pa moja draga prijateljica. Svoje življenje je posvetila svoji ljubezni do glasbe, je prava zakladnica dolgoletnih izkušenj dela z zvokom, kar je čutiti skozi vse njeno delo in igranje. Razvajala nas bo z zvočno kopeljo.

PROGRAM

Poletje in luna v biku

Letni čas poletje predstavlja zanos, vročino, strast in osvobajanje. Poleti se počutimo mlade, sonce je na višku svoje moči, ni se nam treba zavijati in skrivati v hiše. Poletne noči so tople in prijetne. To je čas aktivnosti, radosti in izražanja.

Luna se v znamenju bika zelo dobro počuti (je na višku moči), kar pomeni, da se tudi pri nas lahko izrazijo naše najboljše lastnosti. Bik je zemeljski znak, dobrodušen, ženska energija, receptivnost, intuicija in uživanje v malih radostih življenja. Čustva bodo intenzivna, luna v biku vam pokaže, kje ste se zataknili v svoji coni udobja in kam usmeriti svoj fokus (prizemljiti svoja prizadevanja). Bik je nagnjen k pretiranemu uživanju, je fiksen znak, ki stremi po stabilnosti, lahko deluje pasiven. Vendar pa, ko se enkrat odloči in osredotoči na svoj cilj, ga ne ustavi nič več. Luna vam bo pomagala prepoznati, kje ste se ustavile (zataknile) in kam usmeriti svoj fokus.

To ni najboljši dan za prepričevanje drugih v svoj prav. Luna v Biku lahko povzroči trmo in uporništvo. Izkoristite jo za zdravljenje z zemljo ali naravnimi stvarmi, za več romantike in topline v odnosih s svojimi bližnjimi in za dobro hrano kot je na primer kakav.

Kakavova ceremonija

Majevska legenda pravi:”Ko bo ogroženo ravnovesje med človekom in naravo  in bo človeštvo skrenilo s poti, se bo kakav znova vrnil iz tropskega deževnega pragozda, da nam pomaga odpreti in ozdraviti naša srca.”

Delo z rastlino učiteljico cacao izvira od Majev. Za Maje je bil spirit kakava eno najmočnejših božanstev. Za ceremonijo bomo uporabile presen, organski, ceremonialni kakav, ki ga za nas pripravlja Ashaninka pleme iz Peruja. Obredni kakav vas popelje k vratom v srce, v spiritualno realnost, vendar vas ne potisne skozi vrata kot ostale rastline učiteljice, temveč vas nežno povabi na potovanje z duhom čokolade onkraj tančice te realnosti, če se mu odločite slediti.

Z več kot 1200 kemičnimi sestavinami so kakavova zrna ena najbolj farmakološko kompleksnih hran v naravi. Vsebujejo teobromin. Ime izvira iz grščine in pomeni »hrana bogov«. Določene aktivne sestavine sprožajo občutke lepih čustev, zato kakav velja za odpiralca srca, ki odpira pot transformacije skozi ljubezen. Kakav okrepi sproščanje dopamina, t.i. hormona sreče. Skozi kakav pridobimo dostop v svojo podzavest, kjer se razkrijejo in zdravijo najgloblji aspekti nas samih. Pomagal vam bo odstranjevati blokade na vseh področjih v življenju: odnosih, karieri, osebni rasti, ustvarjalnosti…Poglobil bo vašo povezavo s srcem in razširil vašo sposobnost ljubiti in biti ljubljeni.

Za potovanje s kakavom si lahko pripravite vprašanja in namero. Ni nujno, da vas bo boginja Ixcacao odpeljala tja, kamor pričakujete, da vas bo. Lahko pa ste prepričane, da vas bo odpeljala točno tja, kamor potrebujete iti v tem trenutku. Pustite se presenetiti!

Človeška psiha in arhetipi

Arhetipi so silnice, ki delujejo v naši psihi. Čeprav smo vsi do neke mere potopljeni v kolektivno nezavedno, ima čisto vsak od nas tudi edinstveno osebno arhetipsko karto. S poznavanjem svojih arhetipov lahko aktivirate svoje najboljše potenciale in korenito spremenite svoje življenje v željeno smer.

Vsak od nas ima v sebi vgrajene štiri osnovne arhetipe preživetja (simbole, ki predstavljajo določen tip energije). Sama se bom pri poimenovanju le-teh naslonila na zelo cenjeno avtorico Caroline Myss, ki mi je s svojimi deli izredno pomagala speljati svoje življenje v željeno smer. V vsakem od nas živijo in delujejo:

  • Notranji otrok (pomladni krog)
  • Žrtev                    (poletni krog)
  • Saboter               (jesenski krog) in
  • Prostitutka         (zimski krog). Naj tu samo omenim, da se arhetip prostitutke še najmanj nanaša na dobesedno telesno prostituiranje – aktiven je praktično na vseh področjih našega življenja, kjer s svojim okoljem sklepamo kupčije v zameno »za to in ono«.

Žrtev v nas

Arhetip žrtve je zelo močan v naši družbi. Kakor vsak arhetip nam tudi žrtev prinaša dragocena učenja in ima svoj negativni in svoj pozitivni pol. Žal se je ljudje v večini ne zavedajo dovolj dobro, tako da jih obvladuje njen negativni pol (»ubogi jaz, za vse so krivi drugi« in podobni programi).

Žrtev je VARUHINJA SAMOSPOŠTOVANJA. Vklopi se vsakič, ko ne dobimo, kar želimo. Osnovno vprašanje tega arhetipa je:

  • se je vredno odreči svojemu občutku moči zato, da se izognemo prevzemu odgovornosti zase? V njenem pozitivnem polu nam jasno kaže, kdaj padamo v škodljive programe nemoči, njen cilj pa je razviti samospoštovanje in osebno moč.
  • V šamanskem potovanju se bomo odkrito pogovorile s svojo notranjo žrtvijo z blagodejno pomočjo modre rastline učiteljice.

Zvočna kopel in plesi v krogu

Zvok himalajskih in kristalnih posod nas bo pripravil na ceremonijo in omogočil boljše ozaveščanje rezultatov ceremonije. Zvočna kopel bo poglobila pot do sebe in utrdila spoznanja ceremonije. V zvočnem sproščanju z Albinco se boste prepustile harmonizaciji uma, telesa in duha.

Skozi kratek meditativni ples v krogu se bomo uglasile skozi glasbo in ples in se energijsko uskladile kot skupina. Ker je gibanje izjemno enostavno, ni potrebno imeti nobenega plesnega predznanja. Albinca bo za energijo skupine intuitivno izbrala prave plese ob čudoviti glasbi.

Zaključni krog in druženje

Ceremonijo bomo po zaključku potovanja s kakavom zaključile s pogovorom, integracijo izkušenj in prijateljskim druženjem.

Po kakavovi ceremoniji se lahko sprožajo globoki čustveni procesi ter čiščenje blokad, zato poskušajte preživeti preostanek večera karseda mirno in brez stresa.

Opomba!

Kakav je varen za uživanje. Obstaja nekaj zdravstvenih stanj, pri katerih zmanjšamo dozo.Če imate bolezni srca, jemljete antidepresive ali ste noseči, temu ustrezno prilagodimo vašo dozo. Če imate epilepsijo, vas zaradi vaše varnosti žal ne moremo povabiti na kakavovo ceremonijo. Več podrobnosti o zdravstvenih stanjih ob prijavi.

CENA POSAMEZNEGA SREČANJA

55 €

PRIJAVE IN INFORMACIJE

Zaradi omejenega števila mest so obvezne predhodne prijave na mail:

arianasyard@gmail.com   (Tadeja)

Ob prijavi vam bomo posredovale podrobnejše informacije in vsa nadaljnja navodila.

POVEZAVE

www.arianasyard.com

Facebook in Instagram:

Ariana’s Yard – Cacao Delight / Arianino dvorišče – slastni kakav

Dobrodošle!