“Delo z notranjo temo – soočanje s senčnimi vidiki sebe”

VIKEND RETREAT Z NAGUALOM UCHUJEM

Toplo vreme je tu in pripravili smo vam poseben šamanski vikend v naravi. Obeta se intenziven program, delo s svojo notranjo temo (senco), ognjena ceremonija in globoko notranje transformacijsko delo. Skupaj bomo preživeli 2 dneva na mirnem posestvu v prelepi naravi slovenskega Prekmurja.

Nagual Uchu bo posvetil ta vikend delu s senčnimi aspekti sebe. Tako imenovano »delo z notranjo tѐmo« je bilo vedno ključni del šamanskih kultur in prakse. Soočanje z lastno senco in razumevanje svoje »temne strani« pospešuje vaše zdravljenje in prebujanje, širi vaše zavedanje, vas naredi celovitega, uravnoteženega in sposobnega zahtevati nazaj svojo osebno moč. Izraz »notranja tѐma« se nanaša na dele nas samih, ki bi jih raje skrivali, zatirali, se pretvarjali, da ne obstajajo, ker jih (predvsem naš um) sodimo kot neprijetne, grde ali nezaželene na kakršenkoli način.

Ignoriranje ter zatiranje naših senčnih vidikov povzroči, da le-ti na nas vplivajo iz nezavednega. Z našim življenjem upravljajo sile, ki se jih ne zavedamo, in nas držijo v stanju neravnovesja. Soočenje s skritimi vidiki, to, da jih privedemo na svetlobo in se jih naučimo razumeti, nam prinaša ravnovesje, osebno moč in celovitost. Skozi integracijo vseh delov samih sebe postanemo zavestni soustvarjalec svojega življenja.

Skozi soočanja s svojo senco boste spoznali, da se je ni treba bati. Treba jo je samo razumeti. Nič ni bolj nagrajujočega kot spoznavanje samega sebe. Ustvarili bomo varno okolje in podporo za vas, da se lotite tega intenzivnega potovanja navznoter. Ne boste več sodili vidikov sebe kot grdih ali nezaželenih, ampak jih boste postavili na njihovo pravo mesto v vaši kompleksni psihi.

Več podrobnosti o programu boste našli spodaj.

Dogodek bo prevajan iz angleščine v slovenščino.

KDAJ:

8. – 9. junij 2019

Prihodi v soboto ob 10h zjutraj, odhodi v nedeljo okrog 17h.

KJE:

Izobraževalno-zdravilni Center

Gaberje, Glavna ulica 42 – 46

9220 Lendava, Slovenija

http://www.center-gaberje.si/

KDO:

Nagual Uchu prihaja iz Južne Amerike. V šamanizmu se je izuril predvsem v Mehiki, Peruju, kjer je živel z Indijanci, in Braziliji. V Argentini je deloval v istih krogih kot pisatelj Carlos Castaneda in delal z Merilyn Tunneshende, ki je bila ženski nagual iz Don Juanovega kroga. Kasneje je dolga leta potoval po svetu, dlje časa živel v Indiji in med afriškimi ter sibirskimi šamani ter si pridobil dragocene izkušnje na področju dela z energijami.

Starodavna znanja je povezal in integriral v t.i. urbani, moderni šamanizem, uporaben v našem vsakdanjem življenju v 21. stoletju. Več kot 20 let Uchu poučuje starodavne šamanske tehnike, prilagojene modernemu načinu življenja po vsem svetu. Trenutno živi in deluje v Evropi.

PROGRAM:

Uchu bo govoril o tem, kaj so naši skriti vidiki, kako vplivajo na nas, o pomembnosti naših sistemov prepričanj in programov v našem umu, o tem, kako obravnavati temno stran in se soočati z njo in zakaj. Razumeti in sprejeti lastno temno stran, namesto da bi jo zanikali, je ključno in nujno potrebno za polno, srečno življenje in evolucijo človeštva. Kot človeško bitje lahko postanemo celostni samo skozi integracijo vseh polov v sebi. Predstavil vam bo šamanski pristop k ozaveščanju samih sebe kot celote. Nato boste imeli čas za izvajanje vaj v praksi in za praktično delo s svojimi senčnimi aspekti.

Naše sence obstajajo, da nas učijo in vodijo. V njih se skriva naša esenca, kdo v resnici smo. V njih se kot potencial skrivajo naši najbolj dragoceni darovi. Ne bojte se soočiti z notranjo temo. Saj je že v vas. Če jo ignorirate, povzroča težave. Če jo integrirate, vas naredi celostnega.

Pri delu s svojimi senčnimi vidiki je bistveno to, da jih prenehamo zanikati ter se jih naučimo razumeti in ljubeče sprejeti. Naša tema se hrani z zanikanjem. Vse, kar sodimo kot slabo, svoje rane, odvisnosti, navezanosti itd zakopljemo, skrivamo, zatiramo, dokler se ne sprostijo kot destruktivne, nezavedne reakcije, ki povzročajo težave v našem življenju. Če ne delamo s svojo senco, postanemo »časovna bomba« – nekega dne bo eksplodirala na najbolj neprimeren način.

Poudarki delavnice:

  • Kaj je naša senca
  • Obravnava sence v šamanskih tradicijah in delo z njo
  • Kako ozavestiti skrite vidike sebe
  • Vloga naših prepričanj in sodb
  • Pomen soočanja s svojo notranjo tѐmo
  • Zakaj se soočiti s tem
  • Pomen integracije vseh polov v sebi
  • Tehnike in praktične vaje za vsakdanje življenje
  • Čas za izvajanje praktičnih vaj
  • Razprava in vprašanja

Ognjena ceremonija:Skozi zgodovino je imel ogenj vedno posebno vlogo za človeštvo. Ogenj predstavlja Sonce. V andskih tradicijah je poznan kot »oče Sonce« oziroma Taita Inti. Predstavlja moški pol, ki uravnoteža ženske energije univerzuma. Predstavlja sposobnost ustvarjanja impulza življenja, ustvarjanja novega in preobražanja starega, ki nam ne služi več.

Skupaj se bomo zbrali okrog ognja v naravi. Ogenj je element hitre transformacije. Ognjena ceremonija nam omogoči začutiti povezavo s svojo dušo, s svojim bistvom. Spomni nas na čase, ko smo ljudje skozi zgodovino tisočletja sedeli skupaj, povezani okoli ognja.

Skozi ceremonijo spustimo svoje stare travme in drame, se obnovimo, simbolično prerodimo. Skozi ogenj počastimo svoje stare lekcije, stare sisteme prepričanj in se jim zahvalimo za njihova učenja. Nato jih spustimo in jih predamo Velikemu Duhu. Ko spustite stare vzorce in lekcije v ogenj, se sproži proces globokega zdravljenja duše. Ni vam več treba izkušati svojih starih izzivov in težav znova in znova v tej realnosti.

Urnik:

Nagual Uchu ne sledi fiksnemu programu in urniku. Vidi in bere vaše energije, energijo skupine in posameznikov, ter na podlagi tega izbere najbolj primeren program.

Sobota, 8. junij:

10h: Prihodi

11h – 14h: Delavnica

14h: Kosilo

15.30h – 20h: Delavnica

20h: Večerja

21.30h: Ognjena ceremonija

Nedelja, 27. Maj:

9h – 10h: Zajtrk

10h – 14h: Delavnica

14h: Kosilo

15h – 17h: Zaključni krog. Odhodi.

CENA IN NAMESTITVE:

Nastanjeni bomo v lepih, novih sobah za 2 do 4 osebe. Vsaka soba ima svojo kopalnico. Poleg sob nudimo tudi večjo skupno sobo, v kateri lahko prespi 10 ljudi. Skupna soba ima dve stranišči in dve manjši kopalnici, potrebno je prinesti lastno blazino za spanje (podlago), vzglavnik in spalno vrečo.

CENA:

240 € (sobe)

ali

225 € (skupna soba)

Cena vključuje:

  • Šamansko delavnico (2 dneva)
  • Ognjeno ceremonijo
  • 1 nočitev v sobah za 2 do 4 osebe. Vsaka soba ima svojo kopalnico. Ali 1 nočitev v skupni sobi (do 10 ljudi). Skupna soba ima 2 wc-ja in 2 manjši kopalnici.
  • Prehrano. 4 vegetarijanske ali veganske obroke: kosilo in večerjo v soboto, zajtrk in kosilo v nedeljo. Na posestvu pripravljajo samo vegetarijansko ali vegansko hrano.
  • Turistično takso

Podrobnejša navodila glede plačila in plačilne pogoje boste prejeli ob prijavi. V primeru odpovedi obdržimo 20 € za režijske stroške in stroške držanja mesta. Preostali znesek cene vam vrnemo.

INFORMACIJE IN PRIJAVE:

Zaradi omejenega števila mest so obvezne predhodne prijave na mail:

arianasyard@gmail.com  (Tadeja Škorja)

Ob prijavi prosim navedite izbrano vrsto nastanitve. Ob prijavi boste prejeli vsa dodatna navodila in informacije.

POVEZAVE:

Uchujev Facebook: Nagual Uchu – Modern Shamanism

Uchujev vlog:

www.nagualuchu.com

Dobrodošli!