“Delo z notranjo temo – soočanje s senčnimi vidiki sebe”

PREDAVANJE Z NAGUALOM UCHUJEM 

Tako imenovano »delo z notranjo temo« je bilo vedno ključni del šamanskih kultur in prakse. Soočanje z lastno senco in razumevanje svoje »temne strani« pospešuje vaše zdravljenje in prebujanje, širi vaše zavedanje, vas naredi celovitega, uravnoteženega in sposobnega zahtevati nazaj svojo osebno moč. Izraz »notranja tѐma« se nanaša na dele nas samih, ki bi jih raje skrivali, zatirali, se pretvarjali, da ne obstajajo, ker jih (predvsem naš um) sodimo kot neprijetne, grde ali nezaželene na kakršenkoli način.

Ignoriranje ter zatiranje naših senčnih vidikov povzroči, da le-ti na nas vplivajo iz nezavednega. Z našim življenjem upravljajo sile, ki se jih ne zavedamo, in nas držijo v stanju neravnovesja. Soočenje s skritimi vidiki, to, da jih privedemo na svetlobo in se jih naučimo razumeti, nam prinaša ravnovesje, osebno moč in celovitost. Skozi integracijo vseh delov samih sebe postanemo zavestni soustvarjalec svojega življenja.

Na predavanju bo Uchu govoril o tem, kaj so naši skriti vidiki, kako vplivajo na nas, o pomembnosti naših sistemov prepričanj in programov v našem umu, o tem, kako obravnavati temno stran in se soočati z njo in zakaj. Razumeti in sprejeti lastno temno stran, namesto da bi jo zanikali, je ključno in nujno potrebno za polno, srečno življenje in evolucijo človeštva. Kot človeško bitje lahko postanemo celostni samo skozi integracijo vseh polov v sebi, ne pa z osredotočanjem samo na svetlobo oziroma tisto, kar sodimo kot pozitivno. Predstavil vam bo šamanski pristop k ozaveščanju samih sebe kot celote.

V drugem delu predavanja bo Uchu odgovarjal na vaša vprašanja in vas povabil k debati in izmenjavi mnenj.

Več podrobnosti o programu boste našli spodaj.

Predavanje je prevajano iz angleščine v slovenščino.

KDAJ 

Sobota, 6. april 2019

Od 16h do približno 19.30h

KJE 

Izobraževalni center Tempera d.o.o.

Leskoškova cesta 9e (BTC, ob Letališki cesti)

1000 Ljubljana

www.tempera.si

Podrobnejša navodila o lokaciji prejmete ob prijavi. Ob stavbi so na voljo brezplačna parkirišča.

KDO

Nagual Uchu prihaja iz Južne Amerike. Šamanizma se je izučil v Mehiki, Peruju in Braziliji. Deloval je v istih krogih kot Carlos Castaneda in delal skupaj z Merilyn Tunneshende, ki je bila ženski nagual iz Don Juanovega kroga. Kasneje je dolga leta potoval po svetu, živel tudi med afriškimi in sibirskimi šamani in si pridobil dragocene izkušnje na področju dela z energijami.

Starodavna znanja je povezal in integriral v t.i. urbani, moderni šamanizem, uporaben v našem vsakdanjiku 21. stoletja. Zadnji dve desetletji Uchu poučuje starodavne šamanske tehnike, prilagojene modernemu načinu življenja, po vsem svetu. Trenutno živi in poučuje v Evropi.

PROGRAM

Pri delu s svojimi senčnimi vidiki je bistveno to, da jih prenehamo zanikati ter se jih naučimo razumeti in ljubeče sprejeti. Naša tѐma se hrani z zanikanjem. Vse, kar sodimo kot slabo, svoje rane, odvisnosti, navezanosti itd zakopljemo, skrivamo, zatiramo, dokler se ne sprostijo kot destruktivne, nezavedne reakcije, ki povzročajo težave v našem življenju. Vsak od nas nosi v sebi t.i. temen vidik in raznovrstne rane. Nič ni narobe s tem. Problem se pojavi, kadar se jih ne zavedamo in uravnavajo naše življenje. Če ne delamo s svojo senco, postanemo »časovna bomba« – nekega dne bo eksplodirala na najbolj neprimeren način.

Poudarki predavanja:

  • Kaj je naša senca
  • Delo in obravnava sence v šamanskih tradicijah
  • Kako ozavestiti skrite vidike sebe
  • Vloga naših prepričanj in sodb
  • Pomen soočanja s svojo notranjo tѐmo
  • Zakaj se soočiti s tem
  • Pomen integracije vseh polov v sebi
  • Tehnike in praktične vaje za vsakdanje življenje
  • Razprava in vprašanja

CENA

35 € 

PRIJAVE

Zaradi omejenega števila mest so obvezne predhodne prijave na mail:

arianasyard@gmail.com  (Tadeja Škorja)

Ob prijavi boste prejeli nadaljnje informacije o dogodku.

POVEZAVE

www.nagualuchu.com

http://www.arianasyard.com/

Facebook:

Nagual Uchu – Modern Shamanism

Ariana’s Yard – Cacao Delight

Prisrčno vabljeni!