NOVOLETNA KAKAVOVA CEREMONIJA Z ZVOČNO KOPELJO OB ZIMSKEM SOLSTICIJU IN POLNI LUNI

 

Leto je naokrog, prišla je zima in praznično decembrsko vzdušje. Narava spi, mrzle temperature in dolge noči ponujajo čas za umik vase, čas za obnovo in notranjo tišino, ko se aktivnost umakne počitku, ki je v resnici kontemplacija in priprava na nov cikel, na novo rast. Zima nas vabi, da umirimo svoj um in prisluhnemo svojemu srcu in duši. Zima nas vabi, da si upamo priznati, kaj v resnici čutimo, ter spustimo stran vse tisto, kar nam ne služi več. Samo v stanju notranje tišine lahko pridobimo jasnost, čistost in moč za novo pomlad, tako simbolično kot dobesedno. V hitrem sodobnem svetu nam zelo primanjkuje ravno te »notranje tišine«, v kateri bi lahko slišale same sebe.

 

Vabimo vas, da se pridružite ženskemu krogu ob polni luni in zimskem solsticiju. Ta dan bo posvečen čutenju starih ritmov narave in odpiranju srca s kakavovo ceremonijo ob podpori moči zvoka. Rastlina učiteljica cacao je ljubeča, nežna učiteljica, ki nas lahko popelje v neizmerne globine samih sebe. Rastlina učiteljica cacao je v šamanizmu poznana kot »Odpiralec srca«. Med ceremonijo bomo uživale tudi v zdravilni moči zvoka – v zvočni kopeli s himalajskimi in kristalnimi posodami.

 

Namen ženskega kroga je ustvariti varen, sveti prostor, v katerem lahko slišite same sebe, svoje resnične notranje vzgibe in želje. Namen ženskega kroga je skozi potovanje s kakavom in zvokom najti tisto notranjo tišino ob ljubeči, prijateljski podpori, v kateri lahko poslušamo svoj notranji glas in prejmemo duhovno vodstvo. Za ceremonijo si lahko tudi postavite določeno namero, za katero potrebujete duhovno vodstvo.

 

Pripravile smo vam večer, ki bo čisto vaš, s kakavovo ceremonijo, plesi v krogih, zvočno kopeljo s himalajskimi in kristalnim posodami in varno, prijateljsko vzdušje.

 

Več informacij o programu boste našle spodaj.

 

 

KDAJ

Sobota, 22. 12. 2018

Od 15.30h do približno 19.30h.

 

 

 

KJE

Plesna šola TEJ dance

Kolarjeva ulica 47

1000 Ljubljana

 

 

KDO

 

Tadeja Škorja: Zanima me vse, kar mi pomaga bolje spoznavati samo sebe in svet okoli sebe. Bolj kot spoznavam, bolj se zavedam, da to nista dve ločeni stvari. Mnogi me že poznate kot »desno roko« šamana iz južne Amerike, naguala Uchuja. Sedem let dela in potovanj z Uchujem mi je dalo ogromno izkušenj in stvari, za katere sem globoko hvaležna.

Z rastlino učiteljico cacao sem se prvič srečala ravno pri delu z Uchujem na njegovih kakavovih ceremonijah. Življenje mi je na pot prineslo tudi šamanko iz Velike Britanije, Rebeko Shaman, ki je ena najbolj znanih cacao šamank v Evropi. Udeležila sem se njenega »Cacaoista treninga«, kjer smo globoko in intenzivno v ženskem krogu delale z rastlino cacao in se učile njenih modrosti ter vodenja ceremonij z njo. Duh rastline, boginja Ixcacao, me je presenetila, navdušila s svojo globino in modrostjo ter nahranila moje srce. Ob delu z njo sem začutila, kako pomembno je, da si ženske nudimo svete prostore in druženja, kjer smo varne in kjer lahko samo smo to, kar smo.

Več o meni lahko preberete tukaj:

http://slo.arianasyard.com/o-meni/

 

 

dr Albinca Pesek: Albinca je glasbenica, glasbena pedagoginja, profesorica, avtorica osnovnošolskih učbenikov za glasbo, zvočna in plesna terapevtka, predvsem pa moja draga prijateljica. Svoje življenje je posvetila svoji ljubezni do glasbe, je prava zakladnica dolgoletnih izkušenj dela z zvokom, kar je čutiti skozi vse njeno delo in igranje. Na našem srečanju nam bo pokazala nekaj plesov v krogu in nas razvajala z zvočno kopeljo kot pripravo na kakavovo ceremonijo.

 

 

Sara Petretič: Med ceremonijo bo za vas kot asistentka skrbela tudi Sara. Je odlična podpora pri držanju ceremonialnega svetega prostora. Je tudi odlična oblikovalka in umetnica.

 

PROGRAM

 

Ženski krog:  Ženski krogi nam nudijo možnost povezovanja, skupnosti, priložnost, da se počutimo bližje ženskam vseh starosti in pozabimo na rivalstvo, ki ga tako zelo spodbuja današnja družba. So prostor zaupanja, prijateljstva in sprostitve. Ta dan se bo zgodil zimski solsticij – dan najdaljše noči, ki istočasno pomeni nov cikel daljšanja dnevne svetlobe. Simbolično je to čas introspekcije, notranje tišine, priprave na nov cikel, skozi katero v naša življenja nato doteka vedno več svetlobe (novih idej, projektov, novih začetkov). Na ta dan nas bo podpirala tudi polna luna. To je luna na višku svoje moči, predstavlja vrh, zrelost, aktivnost in nam da jasnost in zagon, ki ga potrebujemo pri postavljanju svojih namer.

 

Kakavova ceremonija: Majevska legenda pravi:”Ko bo ogroženo ravnovesje med človekom in naravo  in bo človeštvo skrenilo s poti, se bo kakav znova vrnil iz tropskega deževnega pragozda, da nam pomaga odpreti in ozdraviti naša srca.” 

Delo z rastlino učiteljico cacao izvira od Majev. Za Maje je bil spirit kakava eno najmočnejših božanstev. Za ceremonijo bomo uporabile presen, organski, ceremonialni kakav, ki ga za nas pripravlja Ashaninka pleme iz Peruja. Obredni kakav vas popelje k vratom v srce, v spiritualno realnost, vendar vas ne potisne skozi vrata kot ostale rastline učiteljice, temveč vas nežno povabi na potovanje z duhom čokolade onkraj tančice te realnosti, če se mu odločite slediti.

Z več kot 1200 kemičnimi sestavinami so kakavova zrna ena najbolj farmakološko kompleksnih hran v naravi. Vsebujejo teobromin. Ime izvira iz grščine in pomeni »hrana bogov«. Določene aktivne sestavine sprožajo občutke lepih čustev, zato kakav velja za odpiralca srca, ki odpira pot transformacije skozi ljubezen. Kakav okrepi sproščanje dopamina, t.i. hormona sreče. Skozi kakav pridobimo dostop v svojo podzavest, kjer se razkrijejo in zdravijo najgloblji aspekti nas samih. Pomagal vam bo odstranjevati blokade na vseh področjih v življenju: odnosih, karieri, osebni rasti, ustvarjalnosti…Poglobil bo vašo povezavo s srcem in razširil vašo sposobnost ljubiti in biti ljubljeni.

Za potovanje s kakavom si lahko pripravite vprašanja in namero. Ni nujno, da vas bo boginja Ixcacao odpeljala tja, kamor pričakujete, da vas bo. Lahko pa ste prepričane, da vas bo odpeljala točno tja, kamor potrebujete iti v tem trenutku. Pustite se presenetiti!

 

Plesi v krogu: Pred ceremonijo bomo za uvod na kratko skupaj zaplesale v krogu. V evropskem starem predkrščanskem duhovnem izročilu ima simbol kroga in krožnega gibanja izredno bogato simboliko. Življenje se odvija v ciklih, v krožnih gibanjih, ki jih ponazarjajo simboli zračnih vrtincev, vodnih vrtincev, vretena, kolovrata, tkanja niti (usode). To so simboli ženskega božanskega principa. Nadnaravna bitja se gibljejo v krogih in krožni vrtinci predstavljajo most med tem svetom in drugimi svetovi.

Skozi kratek meditativni ples v krogu se bomo uglasile skozi glasbo in ples in se energijsko uskladile kot skupina. Ker je gibanje izjemno enostavno, ni potrebno nobenega plesnega predznanja. Albinca bo za energijo skupine intuitivno izbrala prave plese ob čudoviti glasbi.

 

Zvočna kopel: Zvok himalajskih in kristalnih posod nas bo pripravil na ceremonijo in omogočil boljše ozaveščanje rezultatov ceremonije. Zvočna kopel bo poglobila pot do sebe in utrdila spoznanja ceremonije. V polurnem zvočnem sproščanju z Albinco se boste prepustile harmonizaciji uma, telesa in duha.

 

Zaključni krog in druženje: Ceremonijo bomo po zaključku potovanja s kakavom zaključile s pogovorom, integracijo izkušenj in prijateljskim druženjem. Po kakavovi ceremoniji se lahko sprožajo globoki čustveni procesi ter čiščenje blokad, zato poskušajte preživeti preostanek večera karseda mirno in brez stresa.

 

 Opomba: Kakav je varen za uživanje. Obstaja nekaj zdravstvenih stanj, pri katerih zmanjšamo dozo. Če imate bolezni srca, jemljete antidepresive ali ste noseči, temu ustrezno prilagodimo vašo dozo. Če imate epilepsijo, vas zaradi vaše varnosti žal ne moremo povabiti na kakavovo ceremonijo. Več podrobnosti o zdravstvenih stanjih ob prijavi.

 

CENA

50 €

 

PRIJAVE IN INFORMACIJE

Zaradi omejenega števila mest so obvezne predhodne prijave na mail:

arianasyard@gmail.com   (Tadeja)

Ob prijavi vam bomo posredovale podrobnejše informacije in vsa nadaljnja navodila.

 

Dobrodošle!