Nova šamanska sezona je tu in prijazno jesensko vreme je kot nalašč za globoko šamansko potovanje iskanja vizije v mestu, za t.i. “URBANI VISION QUEST”.  Nagual Uchu vas bo vodil skozi posebno čarobno pustolovščino – iskanje vizije v mestu v lepi slovenski prestolnici Ljubljani. Pridružite se nam! Več informacij o programu boste našli spodaj.

 

 

KDAJ:

 

Sobota, 13. oktober 2018

Od 10h do približno 19h

(z odmorom za kosilo)

 

 

KJE:

 

Ljubljana, center

 

Zborno mesto:

 

Center Premik (dvorana A)

Neubergerjeva ulica 9

1000 Ljubljana

 

www.premik.si

 

 

KDO:

  

Nagual Uchu prihaja iz južne Amerike. Šamanizma se je izučil predvsem v Mehiki, Peruju in Braziliji. V Argentini je deloval je v istih krogih kot pisatelj Carlos Castaneda in delal skupaj z Merilyn Tunneshende, ki je bila ženski nagual iz don Juanovega kroga. Živel je z raznimi indijanskimi plemeni (Q’ero, Xingu, Shipibo, Kaxinawa Huni Kuin), s katerimi še vedno vzdržuje redne stike in jih obiskuje. Kasneje je dolga leta potoval po svetu, preživljal čas med afriškimi in sibirskimi šamani in si pridobil dragocene izkušnje na področju dela z energijami.

 

Starodavna znanja je povezal in integriral v t.i. urbani, moderni šamanizem, uporaben v našem vsakdanjiku 21. stoletja. Zadnji dve desetletji Uchu poučuje starodavne šamanske tehnike, prilagojene modernemu načinu življenja, po vsem svetu. Trenutno živi in poučuje v Evropi.

 

 

PROGRAM:

 

V šamanizmu je iskanje vizije eden najbolj starodavnih, najglobljih obredov za prejemanje višjega vodstva in začrtanje življenjske poti posameznika. Tradicionalno so ga izvajali v naravi, lahko pa ga ravno tako učinkovito opravimo tudi v mestu.

 

Soboto, 13. oktobra, bomo posvetili vašim osebnim iskanjem vizije v mestu. Nagual Uchu vas bo skrbno vodil skozi proces in vam pred tem dal natančna navodila. Dober načrt in priprava sta zelo pomembna. Srečali se bomo na našem zbornem mestu v Centru Premik, kjer vas bo Uchu pripravil in odprl ceremonijo. Nato se boste spustili v vašo lastno mestno avanturo v naši prestolnici.

Foto: Maja Lešnik

Foto: Maja Lešnik

 

Uchu vas bo naučil, kako vzpostaviti prehod (portal) za vaš »vision quest«. Skozi ta magični portal boste simbolično pustili za seboj svoja vsakodnevna življenja, svoje rutine in skrbi, svoj sprogramirani, »robotski« jaz, ter vstopili v sveti čas in prostor. Celotna stvarnost je sestavljena iz znamenj in ves čas želi komunicirati z nami. Mi pa smo preveč zaposleni z vsakodnevnimi skrbmi in opravki in tega ne zaznavamo. Zdaj je vaš čas in vaša priložnost, da pustite okolici, da govori z vami, da prejmete znamenja in vodstvo višjega jaza in svojih vodnikov. S pozornim opazovanjem svojega potovanja skozi mesto boste opazili, da se notranji dialog postopoma upočasni. Začnete se spraševati, kdo v resnici ste in zakaj ste tu. Nekaj večjega od vaše osebnosti prevzame vajeti in vas vodi. Če boste prisluhnili temu vodstvu, boste vedeli, kam iti in kaj vprašati.

 

Na šamansko potovanje se boste odpravili z orodji: zvezkom, pisalom, vodo itd. Postavljali boste vprašanja in dobivali odgovore. Po Uchujevih navodilih boste hodili po mestu in dovolili svoji intuiciji, da vas vodi. Vmes si boste delali zapiske o tem, kar se bo dogajalo. Imejte v mislih, da ste v času iskanja vizije v čarobni realnosti, ki ves čas govori z vami in vam pošilja sporočila! Bodite zavedni in pozorni.

 

Po vaših potovanjih se bomo znova sestali na našem zbornem mestu, podelili izkušnje in ceremonialno zaključili proces.

 

Vision quest je zelo močan, transformativen obred. Ne podcenjujte njegove moči in vpliva na vaša življenja.

 

MOJA ZGODBA (TADEJA):

Za tiste, ki me še ne poznate, že več let delam z nagualom Uchujem kot njegova sodelavka in sem naredila tudi svoj urbani vision quest. To je bila ena najglobljih izkušenj, ki me je popolnoma presenetila.

 

Začela sem pred svojo staro srednjo šolo. Takoj, ko sem začela hoditi, me je nekaj potiskalo, razločno vodilo v določene smeri. Preprosto sem vedela, kam naj grem, ne da bi racionalni um imel pred seboj kak cilj. Vstopila sem v Mestno hišo, ki je ravno gostila bogato umetniško razstavo z najbolj neverjetnimi artefakti, skulpturami in kipi, polnimi sporočil za mene. Bilo je kot bi vstopila v bogat pravljični svet, poln simbolov, ki so mi blizu. Simbolov, s katerimi se lahko povezujem. To je bil moj jezik.

 

Posnela sem nekaj fotografij. Želela sem jih pokazati svoji družini. Ko je moj mož kasneje videl fotografije, si je zaželel tudi on videti razstavo, zato smo se naslednji dan z otroki vrnili tja. Našli smo zaprta vrata in prazno dvorano. Razstave ni bilo več tam. Če ne bi imela fotografij, skorajda ne bi verjela, da se je to res zgodilo. Kot bi bilo sporočilo takrat tam samo zame. : )

 

Prilagam nekaj fotografij z razstave, ki se je manifestirala zame za moj urbani vision quest.

 

 

Delavnica bo izvedena v vsakem vremenu. Ob prijavi boste prejeli podrobna navodila in informacije.

 

Nagual Uchu ne sledi fiksnemu programu. Vidi in bere vaše energije, energijo skupine in posameznikov, ter na podlagi tega izbere najbolj primeren program.

 

Dogodek bo prevajan iz angleščine v slovenščino.

 

 

CENA:

 

70 €

 

(Kosilo ni všteto v ceni.)

 

 

PRIJAVE IN INFORMACIJE:

 

Zaradi omejenega števila mest so obvezne prijave na mail pred dogodkom:

 

arianasyard@gmail.com   (Tadeja)

 

Ob prijavi vam bomo posredovali podrobnejše informacije in navodila.

 

 

VEČ O NAGUALU UCHUJU:

 

nagual-uchu.com/blog

 

Facebook: Nagual Uchu – Modern Shamanism

 

 

Prisrčno vabljeni!

 

Foto: Maja Lešnik, pixabay.com