VELIKA KAČA IN MREŽA ŽIVLJENJA

 

NAGUAL UCHU – enotedenska šamanska delavnica na morju

Tudi letos že tradicionalno zaključujemo sezono z enotedensko šamansko delavnico na morju. Vabljeni ste, da za zaključek poletja preživite teden dni z nami, kjer bomo v prekrasnem morskem okolju spoznavali in prakticirali starodavne modrosti šamanizma.

Šamanizem je najstarejše ohranjeno duhovno izročilo človeštva. Prakticira se po vsem planetu več kot  60 000 let, bolj točna številka se giblje okrog 100 000 let. Uči nas, da je vse povezano, živo in ima duha. Smo del Matere Narave, nismo »nad« njo. Preko veličastne mreže obstoja smo vsi med seboj povezani na spiritualnem, emocionalnem, mentalnem in fizičnem nivoju.

Južnoameriški šaman Uchu bo teden dni na otoku Lošinju posvetil naukom velike kače, ki je zemljevid nas samih, zemljevid mnogih nivojev našega bitja, šamanskim potovanjem, ceremonijam (daritev duhu morja, ognjena ceremonija in bobnanje) in še več stvarem.

Pablo Amaringo, Huasi Yachana

Več o programu si preberite spodaj.

Izvajali bomo naprednejše tehnike, ki nas popeljejo globlje. Tečaj je primeren za vse: za tiste, ki ste že delali z nagualom Uchujem in tudi tiste, ki še niste. Ker delavnica ne bo na začetnem šamanskem nivoju, je zaželjeno (in dovolj), da ste se že prej ukvarjali z duhovnostjo ali so vas zanimale energije. Predznanje šamanizma ni potrebno.

 

KDAJ?

  1. september – 30. september 2018

Nedelja, 23. septembra, je namenjena prihodom, nastanitvi in spoznavnemu večeru. S programom začnemo v ponedeljek in ga zaključimo v soboto, 29. 9. Nedelja, 30. 9., je namenjena odhodom.

 

KJE?

Bučanje, počitniško naselje Zveze prijateljev mladine

Nerezine

Otok Lošinj

Hrvaška

Podrobna navodila glede lokacije prejmete ob prijavi.

Nastanjeni bomo v novih hiškah. Hiške imajo teraso in vsaka 2 sobi za 2 do 4 ljudi. Torej: 2 sobi na hiško, v eni sobi 2 do 4 ljudje. Vsaka hiška ima svojo kopalnico.

KDO?

Nagual Uchu prihaja iz južne Amerike. V šamanizmu se je izuril predvsem v Mehiki, Peruju, kjer je živel z Indijanci, in Braziliji. V Argentini je deloval v istih krogih kot pisatelj Carlos Castaneda in delal z Merilyn Tunneshende, ki je bila ženski nagual iz Don Juanovega kroga. Kasneje je dolga leta potoval po svetu, dlje časa živel v Indiji in med afriškimi ter sibirskimi šamani ter si pridobil dragocene izkušnje na področju dela z energijami.

Starodavna znanja je povezal in integriral v t.i. urbani, moderni šamanizem, uporaben v našem vsakdanjem življenju v 21. stoletju. Več kot 20 let Uchu poučuje starodavne šamanske tehnike, prilagojene modernemu načinu življenja po vsem svetu. Trenutno živi in deluje v Evropi.

PROGRAM:

 

Velika kača

V šamanizmu velika kača pomeni zemljevid nas samih. Vsak segment kače predstavlja aspekt našega bitja. Spodnje štiri ravni ustrezajo štirim »kraljestvom življenja« – mineralnemu, rastlinskemu, živalskemu in človeškemu kraljestvu. Zgornje ravni predstavljajo dušo in božansko. Vsak dan bomo naredili eno šamansko potovanje in izkušali te ravni (aspekte) samih sebe.

Šamanska potovanja

Šamanska potovanja so primarni način, kako dostopati v t.i. paralelne realnosti, kjer najdemo vodstvo in pomočnike. Uporabljajo se za mnogo namenov – večinoma za zdravljenje. Zdravljenje v najširšem, celostnem pomenu besede.

Gre za močna meditativna stanja, ki nas popeljejo v posebna stanja zavesti, kar nam omogoči delati s svojo intuicijo in duhovnim vodstvom. Pri tem nam pomaga šamansko bobnanje.

Potovanje v zavesti nam lahko odpre vrata k bliskovitemu širjenju našega zavedanja vsega, kar nas obdaja. Spiritualne realnosti so pogosto vir energije, kreativnosti, navdiha, strasti, ljubezni in moči, ki nas nato napaja v našem vsakdanjiku.

Kdor prakticira šamanizem je raziskovalec vrat in prehodov – prehodov iz navadne realnosti v neobičajno realnost, portalov, ki vodijo iz fizičnega v duhovno sfero. Šamanski praktikant se od drugih mistikov in vizionarjev razlikuje po »potovanjih z namero« – namerno, usmerjeno se giblje v duhovnem svetu in stopa to t.i. modri poti.

Modra pot je pot, ki vodi od fizičnega k transcendentalnemu, od času v brezčasje.  Na modri poti se praktikant sreča z elementarnimi vidiki sebe, ki jih vidi kot vodnike z veliko modrostjo in močjo.

Ne potrebujete nobenih posebnih znanj ali sposobnosti, da bi lahko potovali v zavesti! Ta proces ni rezerviran samo za posebne izbrance. Nekaterim se morda zatika na začetku, a večina ljudi bo uspela že v nekaj poskusih.

Nagual Uchu vas bo vodil na šamanska potovanja k uvidom, k viru modrosti, v vzporedne realnosti in do delov vaše lastne zavesti, do katerih ponavadi nimate dostopa.

Ceremonija: daritev duhu morja

 

Skupaj bomo naredili daritev v obliki mandal in jo obredno predali duhu morja.

Ognjena ceremonija

 

Skozi zgodovino je imel ogenj vedno posebno vlogo za človeštvo. Ogenj predstavlja Sonce. V andskih tradicijah je poznan kot »oče Sonce« oziroma Taita Inti. Predstavlja moški pol, ki uravnoteža ženske energije univerzuma. Predstavlja sposobnost ustvarjanja impulza življenja, ustvarjanja novega in preobražanja starega, ki nam ne služi več.

Skupaj se bomo zbrali okrog ognja v naravi. Ogenj je element hitre transformacije. Skozi ceremonijo spustimo svoje stare travme in drame, se obnovimo, simbolično prerodimo. Skozi ogenj počastimo svoje stare lekcije, stare sisteme prepričanj in se jim zahvalimo za njihova učenja. Nato jih spustimo in jih predamo Velikemu Duhu. Ko spustite stare vzorce in lekcije v ogenj, se sproži proces globokega zdravljenja duše. Ni vam več treba izkušati svojih starih izzivov in težav znova in znova v tej realnosti.

 

Uchu vas bo učil tudi:

  • Kako ustaviti notranji dialog (vaje)
  • Šamanske divinacije
  • Kako po tradicionalnih formulah izdelati svoja olja za različne namene: npr. za zaščito, za čiščenje prostora, za srečo…

Večeri so namenjeni prijateljskemu druženju, klepetu, bobnanju in na splošno uživanju življenja v prijateljskem krogu.

 

Program ni fiksno določen. Uchu bere energije skupine in se prilagaja trenutku ter potrebam skupine.

 

Delavnica je prevajana iz angleškega v slovenski jezik.

Delavnica bobnanja

 

Delavnica bobnanja vam je na voljo kot neobvezna, dodatna aktivnost. Ob popoldnevih se lahko za majhno doplačilo udeležite bobnarske delavnice našega bobnarja Žige Šercerja.

CENA:

Cena enotedenske delavnice sestoji iz dveh delov:

  • Prvi del cene je del za šamansko delavnico, ki ga pred odhodom poravnate na naš TRR na RoArt d.o.o.
  • Drugi del sestoji iz dela za bivanje in prehrano (poln penzion, 3 polni obroki dnevno + malica vmes). Del za bivanje poravnate našemu soorganizatorju, vse informacije dobite ob prijavi.

PRVI DEL CENE: Cena šamanske delavnice:

190 €

Cena  vključuje 6 dni šamanske delavnice, ki traja 3 do 4 ure na dan (ob dopoldnevih), obred daritve morju in ognjeno ceremonijo.

Del cene za šamansko delavnico poravnate ob prijavi (lahko v obrokih pred odhodom) na spodnji TRR. S tem si zagotovite mesto.

RoArt d.o.o.

Izobraževanje, storitve in trgovina

Orle 47 A

1291 Škofljica

IBAN: SI56051008010120681 pri Abanka d.d.

BIC: ABANSI2X

Račun vam bomo poslali naknadno po plačilu. V kolikor se dogodka nato ne morete udeležiti, vam nakazan denar vrnemo, pri čemer si pridržimo 15 € za stroške držanja mesta, za administracijske in režijske stroške.

Na delavnico se prijavite in vse informacije glede vsebine dobite pri osebi:

Tadeja Škorja

arianasyard@gmail.com

Tel.: 00 386 41 504 665

DRUGI DEL CENE: Cena za nastanitev v hiškah in poln penzion (3 polni obroki dnevno + malica) za 1 teden na osebo: 

235,00 €

Cena je za vse udeležence enotna. Hiške so lepe in obnovljene. Vsaka hiška ima kopalnico in teraso. V vsaki hiški sta po 2 sobi. V sobah smo nastanjeni v manjših skupinicah po 2 do 4 osebe.

Cene veljajo za 1 osebo. Znesek poravnate pred prihodom. Vse informacije dobite ob prijavi.

Glede nastanitev, hrane in razporeditev po sobah se obrnite na našega soorganizatorja Dušana Vodlana.

Dušan Vodlan:

dvodlan@gmail.com

Tel.: 00 386 40 663

INFORMACIJE IN PRIJAVE:

Prijave obvezno preko maila:

arianasyard@gmail.com

Tadeja Škorja: 00386 41 504 665

 

VEČ:

Uchujev Facebook: Nagual Uchu – Modern Shamanism:

https://www.facebook.com/pages/Nagual-UCHU-Modern-Shamanism/525720587508802

Uchujev blog:

nagual-uchu.com/blog

TOPLO VABLJENI!