Bliža se novo leto. To je čas, ko zaključujemo stare zgodbe, ki nam ne služijo več, zaznamujemo nove začetke in postavljamo nove namere. Vabimo vas, da se pridružite novoletni kakavovi ceremoniji z južnoameriškim šamanom Uchujem.

V ceremonialnih odmerkih je organski, presni kakav močan odpiralec srca, ki odpira pot transformacije skozi ljubezen do sebe. Pomaga nam vzpostaviti ravnovesje med našimi glavami in srci, tako da bodo naše nove namere bolj uglašene tudi z našimi srci.

 

Majevska legenda pravi:”Ko bo ogroženo ravnovesje med človekom in naravo in bo človeštvo skrenilo s poti, se bo kakav znova vrnil iz tropskega deževnega pragozda, da nam pomaga odpreti in ozdraviti naša srca.” 

 

Majevski šamani so tradicionalno uporabljali ceremonialni kakav za potovanja med svetovi, med dimenzijami. Za Maje je bil spirit kakava eno najmočnejših božanstev. Obredni kakav vas popelje k vratom v srce, v spiritualno realnost, vendar vas ne potisne skozi vrata kot ostale rastline, temveč vas nežno povabi na potovanje s spiritom čokolade onkraj tančice te realnosti, če se mu odločite slediti.

DSC_9102

 

Kdaj? 

Sobota, 16. december 2017

Od 17.00 h do 21.00 h

 

mug-of-chocolateKje? 

Center Premik (dvorana A)

Neubergerjeva 9, 1000 Ljubljana

www.premik.si

 

 

 

Uchu Dugi otok 2015 portraitKdo 

Nagual Uchu prihaja iz južne Amerike. Šamanizma se je izučil predvsem v Mehiki, Peruju in Braziliji. V Argentini je deloval je v istih krogih kot pisatelj Carlos Castaneda in delal skupaj z Merilyn Tunneshende, ki je bila ženski nagual iz don Juanovega kroga. Živel je z raznimi indijanskimi plemeni (Q’ero, Xingu, Shipibo, Kaxinawa Huni Kuin), s katerimi še vedno vzdržuje redne stike in jih obiskuje. Kasneje je dolga leta potoval po svetu, preživljal čas med afriškimi in sibirskimi šamani in si pridobil dragocene izkušnje na področju dela z energijami.

Starodavna znanja je povezal in integriral v t.i. urbani, moderni šamanizem, uporaben v našem vsakdanjiku 21. stoletja. Zadnji dve desetletji Uchu poučuje starodavne šamanske tehnike, prilagojene modernemu načinu življenja, po vsem svetu. Trenutno živi in poučuje v Evropi.

 

Program 

Skupaj bomo ustvarili varen prostor, v katerem bomo spili presni, organski, ceremonialni kakav iz Latinske Amerike. V tem varnem prostoru se lahko odpremo drugim, začutimo ljubezen do sebe in drugih, spoznavamo, da smo zrcalo drug za drugega. To ljubezen nato podelimo preko šamanskih potovanj, plesa in glasbe.

Za vašo ceremonijo si lahko pripravite vprašanja ali namero. Lahko dobite močne, ljubeče napotke od Ixcacao – boginje kakava.

 

Cacao001Učinki:  

Z več kot 1200 kemičnimi sestavinami so kakavova zrna ena najbolj farmakološko kompleksnih hran v naravi. Vsebujejo teobromin. Ime izvira iz grščine in pomeni »hrana bogov«. Določene aktivne sestavine sprožajo občutke lepih čustev.

Skozi kakav pridobimo dostop v svojo podzavest, kjer se razkrijejo in zdravijo najgloblji aspekti nas samih, da lažje in hitreje utelešamo svojo globljo, pravo naravo, to, kar v resnici smo. Pomagal vam bo odstranjevati blokade na vseh področjih v življenju: odnosih, karieri, osebni rasti, ustvarjalnosti… Olajšuje stres, tesnobo in depresijo.

Kakao bo poglobil vašo povezavo s srcem in razširil vašo sposobnost ljubiti in biti ljubljeni.

 

Glasba:

cco29Glasba nam bo pomagala pri našem svetem procesu. Skupaj bomo plesali, peli ali tiho kontemplirali, sledeč inspiraciji, ki nam jo bo prinesel Spirit. 

OPOMBA: Če imate bolezni srca, jemljete antidepresive ali ste noseči, nam to sporočite vnaprej, da temu ustrezno prilagodimo vašo dozo. Če imate epilepsijo, vas zaradi vaše varnosti žal ne moremo povabiti na kakavovo ceremonijo. Več podrobnosti o zdravstvenih stanjih ob prijavi.  

 

 

Cena: 

40 €

 

cacaotribe-1Prijave in informacije: 

Zaradi omejenega števila mest so obvezne prijave na mail:

arianasyard@gmail.com

Ob prijavi vam bomo posredovali podrobnejše informacije in navodila za ceremonijo.

 

Toplo vabljeni!

 

Več o nagualu Uchuju: 

nagual-uchu.com/blog

Facebook: Nagual Uchu – Modern Shamanism