Z velikim veseljem in ponosom naznanjamo zelo poseben dogodek v oktobru: dva odlična šamana, Uchu in Rebekah, bosta združila svoje moči na umiku v naravi v Sloveniji!

Rebekah je uveljavljena šamanka iz Velike Britanije, avtorica knjig in dokumentarcev, voditeljica delavnic, ki je posvetila več kot 20 let svojega življenja širjenju modrosti šamanizma v zahodnem svetu. Tokrat bo prvič delala tudi v Sloveniji.

Uchu in Rebekah bosta svoje moči združila v lepi naravi slovenskega krasa, kjer smo vam pripravili intenziven šamanski vikend globokega, transformativnega dela na sebi, posvečen šamanskim ceremonijam, potovanjem, ženskem in moškem krogu in še čemu. Podrobnejše informacije o programu boste našli spodaj.

uchu rebekah F-2

 

KDAJ: 

13. do 15. oktober 2017

 

Dujceva domacija 01KJE: 

Dujčeva domačija

Škoflje 33

6217 Vremski Britof, Slovenija

www.dujceva.si

 

Uchu Dugi otok 2015 portraitKDO:

UCHU:

 

Nagual Uchu prihaja iz južne Amerike. V šamanizmu se je izuril predvsem v Mehiki, Peruju, kjer je živel z Indijanci, in Braziliji. V Argentini je deloval v istih krogih kot pisatelj Carlos Castaneda in delal z Merilyn Tunneshende, ki je bila ženski nagual iz Don Juanovega kroga. Kasneje je dolga leta potoval po svetu, dlje časa živel v Indiji in med afriškimi ter sibirskimi šamani ter si pridobil dragocene izkušnje na področju dela z energijami.

Starodavna znanja je povezal in integriral v t.i. urbani, moderni šamanizem, uporaben v našem vsakdanjem življenju v 21. stoletju. Več kot 20 let Uchu poučuje starodavne šamanske tehnike, prilagojene modernemu načinu življenja po vsem svetu. Trenutno živi in deluje v Evropi.

 

rebekah-1REBEKAH:

Rebekah je uveljavljena šamanka iz Velike Britanije, ki je posvetila več kot 20 let svojega življenja širjenju modrosti in znanja šamanizma v zahodnem svetu. Učila se je pri starem šamanu v majhni vasici v Amazoniji in nato delovala v različnih družbenih krogih, tudi poslovnih. Je avtorica knjig in dokumentarcev, napisala je knjigo »Šamanova zadnja vajenka« in kot to sama lepo ubesedi:

»Ko se predamo energiji življenjske sile planeta, začnemo zaznavati, kaj se bo zgodilo, preden se zgodi, začnemo izkušati neverjetne sinhronicitete, globoke, izpolnjujoče, ljubeče povezave z drugimi, vedno se ob pravem času znajdemo na pravem mestu in življenje postane ena sama čarobna izkušnja.«

 

VIDEO:  

Rebekah o šamanizmu

Video, vreden ogleda. Rebekah strnjeno, jasno in izredno modro predstavi njen pogled na šamanizem, kako je izgledal njen trening v Amazoniji, zakaj se sploh truditi ta sporočila širiti v zahodnem svetu, zakaj živeti iz srca in še več.

Video je v angleščini, vendar bo na delavnici poskrbljeno za prevajanje. 

https://www.youtube.com/watch?v=4skfx1427dw

Več videov boste našli na Rebekini spletni strani (povezava na YouTube kanal): 

www.rebekahshaman.com

Rebekah je tudi avtorica knjige »Šamanova zadnja vajenka«. Kakor pravi sama:

»Ta knjiga, izdana v samozaložbi, je resnična zgodba o tem, kako sem postala šamanova zadnja vajenka. Bralca popelje na potovanje od Andov in Machu Picchuja, kjer sem delala v hotelu, do amazonskega deževnega pragozda, kjer sem našla Don Juanita, starega, tradicionalnega domačina, t.i. Ayahuasquero šamana. Domoval je v majceni vasici globoko v srcu Amazonije.« Rebekah nam tu pripoveduje zgodbo o svarilu šamanov iz Amazonije Zahodnjakom o tem, da moramo nujno spremeniti naša razmerja drug z drugim in z materjo Zemljo.

 

Sols015KAJ: 

PROGRAM: 

Petek, 13. oktober:

19 h – Prihodi, namestitve in večerja

21 h – Otvoritev, predstavitev in debata

 

DO 037Sobota, 14. oktober:

8 – 10 h: Zajtrk

10 – 14 h: Kakavova ceremonija z obrednim kakavom (Rebekah)

14 h: Kosilo

16 h: Šamanska delavnica z Uchujem – sveta Ayni despacho ceremonija (tradicija iz Peruja), starodavna zdravilska tehnika »Konica puščice«.

20 h: Večerja

21.30 h: Ognjena ceremonija

 

sw001Nedelja, 15. oktober:

8 – 10 h: Zajtrk

10 – 14 h: Prebujanje in nega maternice za ženske – ženski krog (Rebekah)

10 – 14 h: Moško šamansko delo – moški krog (Uchu)

14 h: Kosilo

Po kosilu: Zaključek in odhodi

 

Vikend bomo posvetili globokemu notranjemu delu in šamanskim ceremonijam z dvema močnima šamanoma.

 Pri programu so možne manjše časovne spremembe glede na energije in potrebe skupine.

 

Screen Shot 2017-08-29 at 11.39.42Kakavova ceremonija (Rebekah): Majevska legenda pravi: “Ko bo ogroženo ravnovesje med človekom in naravo  in bo človeštvo skrenilo s poti, se bo kakav znova vrnil iz tropskega deževnega pragozda, da nam pomaga odpreti in ozdraviti naša srca in vzpostaviti harmonijo na planetu.”

 Majevski šamani so tradicionalno uporabljali ceremonialni kakav za potovanja med svetovi, med dimenzijami. Za Maje je bil spirit kakava eno najmočnejših božanstev. Obredni kakav vas popelje k vratom v srce, v spiritualno realnost, vendar vas ne potisne skozi vrata kot ostale rastline, temveč vas nežno povabi na potovanje s spiritom čokolade onkraj tančice te realnosti, če se mu odločite slediti.

Z več kot 1200 kemičnimi sestavinami so kakavova zrna ena najbolj farmakološko kompleksnih hran v naravi. Vsebujejo teobromin. Ime izvira iz grščine in pomeni »hrana bogov«. Določene aktivne sestavine sprožajo občutke lepih čustev, zato kakav velja za odpiralca srca, ki odpira pot transformacije skozi ljubezen do drugih in do sebe.

Skozi kakav pridobimo dostop v svojo podzavest, kjer se razkrijejo in zdravijo najgloblji aspekti nas samih, da lažje in hitreje utelešamo svojo globljo, pravo naravo, to, kar v resnici smo. Pomagal vam bo odstranjevati blokade na vseh področjih v življenju: odnosih, karieri, osebni rasti, ustvarjalnosti…Poglobil bo vašo povezavo s srcem in razširil vašo sposobnost ljubiti in biti ljubljeni.

 

wt006Ayni despacho ceremonija (Uchu): Skozi stoletja visoki Q’ero šamani v Andih v Peruju uporabljajo sveto ayni despacho ceremonijo za velike življenjske prehode in dogodke vseh vrst. Ko delamo v despacho ceremoniji, delamo na ravni duše. Despacho spominja na mandalo. To mandalo bomo ustvarili skupaj. V despachu so simbolično vsebovani elementi, vanj so vtkane molitve udeležencev. Ko šaman gradi skupaj z udeleženci, se dviguje vibracija skupine in prostora. Despacho postane živa molitev, ki prinaša transformacijo in zdravljenje.

Ko je despacho pripravljen, ga šaman uporabi za očiščevanje energijskih teles udeležencev. Za zaključek se despacho daruje dedu ognju na ognjeni ceremoniji.

 

Šamanska zdravilska tehnika »Konica puščice« (Uchu): Uchu vam bo predstavil osnovne principe šamanskega zdravljenja in vam pokazal staro zdravilsko tehniko »Konica puščice«.

 

sw056Ognjena ceremonija: Skozi zgodovino je imel ogenj vedno posebno vlogo za človeštvo. Ogenj predstavlja Sonce. V andskih tradicijah je poznan kot »oče Sonce« oziroma Taita Inti. Predstavlja moški pol, ki uravnoteža ženske energije univerzuma. Predstavlja sposobnost ustvarjanja impulza življenja, ustvarjanja novega in preobražanja starega, ki nam ne služi več.

Skupaj se bomo zbrali okrog velikega ognja v naravi. Ogenj je element hitre transformacije. Ognjena ceremonija nam omogoči začutiti povezavo s svojo dušo, s svojim bistvom. Spomni nas na čase, ko smo ljudje skozi zgodovino tisočletja sedeli skupaj, povezani okoli ognja.

Skozi ceremonijo spustimo svoje stare travme in drame, se obnovimo, simbolično prerodimo. Skozi ogenj počastimo svoje stare lekcije, stare sisteme prepričanj in se jim zahvalimo za njihova učenja. Nato jih spustimo in jih predamo Velikemu Duhu. Ko spustite stare vzorce in lekcije v ogenj, se sproži proces globokega zdravljenja duše. Ni vam več treba izkušati svojih starih izzivov in težav znova in znova v tej realnosti.

 

Prebujanje in negovanje maternice za ženske (Rebekah): Zberemo se na ceremoniji skupaj s svojimi sestrami, da zacelimo kolektivno senco, da sprostimo strahove in dvome, ki nas ohranjajo majhne, da si povrnemo svojo osebno moč in da lahko zasijemo svetlo, lepo in ponosno.

S povezovanjem naših src in maternic bomo čistile stare energijske blokade, zastalo energijo, zdravile stare rane, delale s predniki po materini liniji in šle še dlje. Obred je namenjen samo ženskam. Ustvari varen, negovalen prostor, kjer gremo lahko tako globoko kot si dovolimo iti.

 

Šamansko delo z moškimi (Uchu): Medtem ko bo Rebekah delala z ženskami, bo Uchu vodil moški krog za moške udeležence.

 

Za prevajanje iz angleščine v slovenščino je poskrbljeno.

 

Sols025CENA:

270 €

V ceni je vključeno:

  • Kakavova ceremonija (Rebekah)
  • Delavnica: Prebujanje in negovanje maternice za ženske z Rebeko
  • Moški krog z Uchujem za moške
  • Osnove šamanskega zdravljenja
  • Despacho ceremonija
  • Ognjena ceremonija
  • 2 nočitvi v sobah za 2 do 3 ljudi. Nastanjeni boste ali na Dujčevi domačiji ali v okoliških hišah v vasi!
  • 6 obrokov: v petek večerja, v soboto poln penzion, v nedeljo zajtrk in kosilo
  • Turistična taksa

 

 

INFORMACIJE IN PRIJAVE: 

Zaradi omejenega števila mest so obvezne predhodne prijave na mail:

arianasyard@gmail.com

Podrobnejše informacije prejmete ob prijavi.

 

VEČ O UCHUJU IN REBEKI:

Uchujev Facebook: Nagual Uchu – Modern Shamanism:

https://www.facebook.com/pages/Nagual-UCHU-Modern-Shamanism/525720587508802

Uchujev blog:

nagual-uchu.com/blog

Rebekina spletna stran:

www.rebekahshaman.com

 

DOBRODOŠLI!