Bali velja za otok umetnikov, kjer prevladuje hinduizem, močna tradicija, prijazni in gostoljubni domačini, zelena riževa polja, mogočni vulkani, čudovite plaže … Je kraj ujet med sanjami in večnostjo. Ne zamudite edinstvene izkušnje tropskega raja z Nagualom Uchujem in se dotaknite najbolj sublimnih energij, kar jih premore ta planet.




Odhod: 7. 1. – 21. 1. 2020

Skupina: Mesta so omejena. S seboj bomo vzeli od 10 – 25 ljudi.

Čas potovanja: Za celotno potovanje potrebuješ 15 dni.

Vodijo: Lado ROT, svetovni popotnik zaljubljen v Indonezijo, Nagual Uchu in Tadeja

Prijave: info@lifetime-experience.com

Kontakt: 041 377 030

Šamanizem je najstarejše ohranjeno duhovno izročilo človeštva. Uči nas, da je vse živo in ima duha, vse je povezano v »veliki mreži življenja«. Smo del Matere Narave, nismo »nad« njo. Šamanizem je pot radodarnosti, nege, ljubezni in skrbi drug za drugega in za naravo.

Že dolga leta vodimo skupine na transformativna duhovna potovanja in umike v naravo. Tokrat smo za vas pripravili prav posebno priložnost, da z Nagualom Uchujem preživite 14 dni na magičnem Baliju in na šamanski način raziskujete in zaznavate starodavne energije in modrosti rajskega otoka. Za vas smo pripravili bogat program, ki bo vseboval vsaj 6 delavnic, satsang (duhovno druženje) in dve ceremoniji – vodno ceremonijo in ognjeno ceremonijo. Osredotočili se bomo na čutenje narave, lokalno kulturo in potovanja navznoter, ki bodo podprta z močnimi duhovnimi energijami tega posebnega kraja.

Šamanske delavnice in ceremonije Naguala Uchuja bodo integrirane v program tako, da bodo skladne z energijami krajev, kjer se bomo gibali. Skupaj se bomo povezovali s prvinskimi energijami otoka in ga počastili z vodno ceremonijo (blagoslov voda) in ognjeno ceremonijo in daritvijo (proslava življenja).

Nagual Uchu ne sledi fiksnemu programu. Vidi in bere vaše energije, energijo skupine in posameznikov, ter na podlagi tega izbere najbolj primeren program. Delavnice z Uchujem bodo potekale v angleščini. Poskrbljeno bo za prevajanje v slovenščino.

KDO JE NAGUAL UCHU

Nagual Uchu prihaja iz Južne Amerike. V šamanizmu se je izuril predvsem v Mehiki, Peruju, kjer je živel z Indijanci, in Braziliji. V Argentini je deloval v istih krogih kot pisatelj Carlos Castaneda in delal z Merilyn Tunneshende, ki je bila ženski nagual iz Don Juanovega kroga. Kasneje je dolga leta potoval po svetu, dlje časa živel v Indiji in med afriškimi ter sibirskimi šamani ter si pridobil dragocene izkušnje na področju dela z energijami.

Starodavna znanja je povezal in integriral v t.i. urbani, moderni šamanizem, uporaben v našem vsakdanjem življenju v 21. stoletju. Več kot 20 let Uchu poučuje starodavne šamanske tehnike, prilagojene modernemu načinu življenja po vsem svetu. Trenutno živi in deluje v Evropi.

PROGRAM PO DNEVIH:

1. dan – Polet z Letališča Jožeta Pučnika s krajšim prestopanjem proti Baliju z eno najudobnejših letalskih družb na svetu Turkish Airlines.

2. dan –  Prihod na Bali, otok tisočerih templjev v večernih urah. Z letališča se bomo odpeljali  proti mestu umetnikov, ki je z leti postalo stičišče vsega dogajanja na otoku. Eden in edini Ubud, ki predstavlja kulturno srce in dušo Balija. Zaslovel je v knjižni in filmski uspešnici »Jej, moli, ljubi« z Julio Roberts v glavni vlogi. Ime izhaja iz balijske besede “ubad”, ki pomeni zdravilo – mesto je bilo prvotno pomembno zaradi izvora zdravilnih zelišč.  Bali je kraj, kjer sanje postanejo resničnost. Po pijači dobrodošlice in večerji sledi druženje v najboljši družbi. Nočitev.

3. dan – Dan bomo začeli z okusnim zajtrkom.  Obiskali bomo lokalno tržnico in se prepustili  živahnemu utripu mesta, raziskovali uličice s trgovinami, umetnostnimi galerijami…  Sledi ogled opičjega gozda, kjer se bomo soočili z nagajivimi opicami – makaki.  Dan bomo sklenili z večernim ogledom tradicionalnih Balijskih plesov. Nočitev.

4. dan – Po obilnem zajtrku si bomo vzeli čas za prvo pravo tropsko sprostitev, kopanje v bazenu, odlično hrano in delavnico z Uchujem. Občudovali bomo templje in poizkusili začutiti pravi utrip mesta ter se podružili s prijaznimi domačini. V mestu se zelo pogosto odvijajo  za domačine pomembne ceremonije, ki si jih bomo ogledali. Večerja v lokalni restavraciji, kjer bomo poskusili tradicionalno hrano domačinov. Nočitev.

5. dan – Po zajtrku se bomo odpeljali do skritega slapa Tegenungan, ki se nahaja v bližini Ubuda. Tam se bomo osvežili in spočili oči. Sledi prevoz do znamenitih riževih teras – Tegalalang, ki ponujajo čudovit razgled na dolino riževih polj. Na dih jemajoči razgledni točki nas ob pijački čaka zanimiva, navdihujoča ceremonija z Uchujem in Tadejo.  Pred prihodom nazaj v Ubud se bomo še sprehodili po rajskih tropskih vrtovih in plantažah kave. Okušali bomo dobrote tega zares edinstvenega otoka, ki ni zaman dobilo ime: Otok bogov.

Vrhunec bo pokušina zares edinstvene in najdražje kave na svetu – Kopi Luwak, za katero stoji prav posebna zgodba. Vrnitev v Ubud. Sledi večerno druženje z domačini v enem od številnih lokalnih barov.

6. dan – Po zajtrku se bomo poslovili od Ubuda in se odpeljali v hribovito osrčje otoka, ki ga prepredajo zelena prostranstva riževih teras, obdanih z nasadi kokosovih palm. Soočili se bomo s čudovitim vulkanskim področjem.

Ogledamo si bomo slikovite riževe terase Jatiluwih, ki so pod zaščito Unesca. Nadaljujemo do jezera Danau Bratan, kjer obiščemo enega najpomembnejših templjev na otoku – Pura Ulun Danu Bratan. Posvečen je boginji vode Dewi Danu in stoji na majhnem otočku na jezeru Bratan. Postanek na čudoviti razgledni točki – Tamblingan in dvojno jezero Buyan. Sledi obisk slapa Gitgit in po kosilu vožnja proti Lovini. Za zaključek popolnega dne bomo obiskali naravne vroče vrelce Banjar, kjer se bomo predali razvajanju svojega telesa. Večerno druženje na plaži z Uchujem. Nočitev v Lovini.


7. dan – Jutranji izlet z lokalnimi katamarani na ogled prostoživečih delfinov. (Ob predhodni najavi možnost plavanja z delfini v delfinarijumu). Prevoz  v Padang Bai: odkrivanje vasice, kopanje na belih peščenih plažah, snorklanje… Možnost potapljanja. Delavnica z Uchujem na plaži. Nočitev.


8 -11. dan –  Vožnja s hidroglisarjem na rajske otočke Gilije, kopanje, snorklanje, odlična hrana, kolesarjenje, ležanje na plaži, potapljanje in delavnice  z Uchujem.


12. dan – Odhod nazaj na Bali: zadnji nakupi in poslovilna zabava. Nočitev.


13. dan – Za konec obiščemo še najbolj znan tempelj na otoku – Tanah Lot in se prepustimo utripu živahne Kute. Privoščimo si še zadnji indonezijski obrok in se polni novih vtisov in spoznanj odpeljemo na letališče. Nočni let proti Evropi.
14. dan – Po krajšem prestopanju v Istanbulu v jutranjih urah sledi pristanek na Letališču Jožeta Pučnika.

Cena: 2200 Eur

Dodatne informacije:

Cena vključuje:

  • letalske prevoze z vsemi taksami (ob pravočasni prijavi – vsaj 3 mesece pred odhodom)
  • vsi prevozi po programu z manjšim avtobusom in s kombiji.
  • namestitve v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelih, bungalovih in tradicionalnih hiškah
  • slovensko vodenje
  • delavnice in druženje z Uchujem in Tadejo
  • vse vstopnine, oglede in izlete po programu
  • kosilo (10 krat) in večerja (12 krat)
  • organizacijo potovanja 
  • darilo: vsak udeleženec tega potovanja prejme posebno darilo, ki ga bo poleg mistične izkušnje Indonezije v sebi imel za vedno.

Doplačila:

  • morebitni dodatni ogledi in aktivnosti v prostem času po vaši izbiri (Plavanje z delfini, rafting, jahanje slonov, obisk farme metuljev, snorklanje, potapljanje…)
  • enoposteljna soba 330 € / osebo
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris 10 € (skupinsko za vsaj 7 oseb) ali 16,50 € (posamezno). Ostala zavarovanja (npr. za primer odpovedi).
  • Morebitna doplačila za letalske karte ob kasnejših bukiranjih letalskih kart

Dokumenti: Za potovanje potrebujete potni list, ki mora veljati še vsaj šest mesecev po koncu potovanja. Priporočamo, da naredite »sken« potnega lista in si ga pošljete na svoj osebni e-naslov. V primeru izgube ali kraje dokumentov vam bo v veliko pomoč.

Od leta 2015 slovenski državljani za turistična potovanja do 30 dni vizuma ne potrebujemo več.

Lokalni čas: Na Baliju so pred nami sedem ur.

Zdravje: Bali je turistično najrazvitejši del Indonezije, je bolj urejen od preostanka dežele, večjih zdravstvenih tveganj zato tam ni pričakovati. Naše potovanje bo potekalo po naseljenih območjih z urejeno lokalno zdravniško oskrbo in z zdravili, dostopnimi v lekarnah. Nameščeni bomo v urejenih in čistih namestitvah.

Ker pa je Indonezija vseeno dežela tretjega sveta ob ekvatorju, veljajo tam za nas nekatera pravila glede prehranjevanja:

  • voda iz vodovoda ni pitna, a je voda v plastenkah povsod na voljo
  • ledu v pijačah se je bolje izogniti
  • sadje bo treba olupiti

Nobeno cepljenje ni obvezno. Več informacij je na voljo na spletni strani http://www.zdravinapot.si/destinacije/jugovzhodna-azija/indonezija.

Varnost: Indonezija je zelo varna dežela. Domačini so miroljubni, prijazni in odprti do tujcev.

Predvsem v turističnih krajih in gneči previdnost vseeno ni odveč, npr. na tržnicah svojo priložnost radi izkoristijo žeparji.

Denar: Valuta je indonezijska rupija (IDR). 1 EUR = pribl. 16.000 IDR. Za manjša plačila boste potrebovali gotovino. Evre bo mogoče zamenjati za indonezijske rupije že na letališču ter v bankah in menjalnicah. Priporočljivo je, da se denar menja v uradnih menjalnicah.

Pozor, potrdilo o menjavi je treba shraniti do izhoda iz države.

S kreditnimi karticami je mogoče plačevati le v večjih trgovinah v mestih in hotelih. Predlagamo, da za vsak primer na svoji banki preverite, ali vaša kreditna kartica deluje v Aziji.

Dodatni stroški: Indonezija je cenovno ugodna dežela. Hrana je približno polovico cenejša kot pri nas, le cene alkoholnih pijač so primerljive z našimi.

Dodatnih stroškov bo na potovanju predvidoma malo: le za pijačo, nakupe, spominke ali še kakšno dodatno aktivnost.

Vreme: Na Bali bomo potovali med zimskim obdobjem, a je kljub temu v tem obdobju predvideno lepo in toplo vreme, kljub vsemu pa je na otoku vedno možnost kakšne popoldanske plohe. Temperature bodo predvidoma med 25 in 32 stopinj C.

Oblačila: Čeprav Bali za razliko od večine Indonezije NI muslimanski otok, vseeno predlagamo, da za obisk templjev, letališč in drugih verskih ali uradnih prostorov vaša garderoba vključuje oblačila, ki pokrivajo ramena, dekolte in kolena (kratki rokavi, ¾ hlače, krila čez kolena, lahka bombažna oblačila …). S spoštovanjem lokalne kulture si pridobimo spoštovanje domačinov.

Namestitve: Namestitve smo zelo skrbno izbrali. Nameščeni bomo v dvoposteljnih sobah.

Potujete sami in ne bi želeli doplačati enoposteljne sobe? Sporočite nam ob prijavi, da ste pripravljeni deliti sobo s še enim posameznikom/posameznico in v primeru, da vam najdemo »cimra« vam doplačila za SINGLE sobo ne bo potrebno plačati.

Telefon in internet: Klicna številka iz Indonezije v Slovenijo je 00386 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Klicna številka iz Slovenije v Indonezijo je 0062 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Slovenski mobiteli na Baliju večinoma delujejo. Cenejše je komuniciranje s pomočjo interneta, internet (wifi) je na voljo brezplačno v večini namestitev. 

Elektrika: Električna napetost je 220 V. Uporabljajo enake vtičnice kot v Sloveniji.

Napitnine niso obvezne, jih bodo pa veseli.

Ali je mogoče plačilo potovanja na več obrokov? Seveda. To je smiselno ob zgodnji prijavi, ko je do odhoda še več mesecev.

Ali bomo imeli pred odhodom še kakšen sestanek? Sestanek udeležencev potovanja bo približno mesec pred odhodom. Na sestanku bomo potovanje podrobneje predstavili in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Kako se prijavim?

POTOVANJE JE POTRJENO!

Preprosto, po e-pošti : info@lifetime-experience.com nam pošljete svoje podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu!), naslov stalnega bivališča, datum rojstva in telefon, na katerega ste dosegljivi.

Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete tudi na Tadejo Škorja: arianasyard@gmail.com

Po prejemu vaših podatkov vam po e- pošti pošljemo račun za plačilo akontacije 600 EUR, s čimer se vaša udeležba potrdi. V primeru, da ne zberemo dovolj prijav, akontacijo vrnemo. Ko vas obvestimo, da je odhod potrjen, vam pošljemo račun za preostali znesek potovanja in tedaj gremo v nakup letalskih kart in rezervacije hotelov.  Akontacija postane po potrditvi odhoda nepovratna. Razlika se poravna do najkasneje mesec dni pred odhodom. Akontacije se ne vrača. Priporočamo sklenitev zavarovanja (samostojno, npr. Coris itd), ki vam krije rizik odpovedi.

Prosimo, da račun poravnate na naš transakcijski račun: IBAN SI56 6100 0002 0836 529, odprt pri Delavski hranilnici, d. d. (Swift/BIC: HDELSI22), namen Bali, v polje sklic vpišete datum (npr. 00 07-01-2020), koda namena: SCVE, prejemnik: Lifetime experience, zavod za konjeniški in doživljajski turizem, Ig

V primeru, da se katerikoli od voditeljev programa zaradi višje sile ne more udeležiti potovanja, se potovanje vseeno izvede, program se prilagodi preostalim voditeljem. V primeru, da se zaradi višje sile dogodka ne udeleži Nagual Uchu, so udeleženci upravičeni do povračila zneska 200 €.

POVEZAVE:

www.nagualuchu.com

Facebook: Nagual Uchu – Modern Shamanism

Dobrodošli!