Vas zanima, česa nas učijo jaguar, kondor, kača, kolibri v kozmologiji starodavnih ljudstev? 

Ob svojem povratku iz Peruja, kjer je nekaj časa živel s Shipibo Indijanci, vam je nagual Uchu pripravil večer, v katerem vam bo na svoj intenziven način predstavil njihov bogat, skrivnosten svet, prežet s starodavnimi modrostmi šamanske tradicije.

Kdo?

Uchu parrotNagual Uchu se je izučil šamanizma v Mehiki, Peruju in Braziliji. V Argentini je deloval v istih krogih kot Carlos Castaneda in delal skupaj z Merilyn Tunneshende, ki je bila ženski nagual iz Don Juanovega kroga. Kasneje je dolga leta potoval po svetu, živel v Indiji, med afriškimi in sibirskimi šamani in si pridobil dragocene izkušnje na področju dela z energijami.

Starodavna znanja je povezal in integriral v t.i. urbani, moderni šamanizem, uporaben v našem vsakdanjiku 21. stoletja. Zadnji dve desetletji Uchu poučuje starodavne šamanske tehnike, prilagojene modernemu načinu življenja, po vsem svetu. Trenutno živi in poučuje v Evropi.

Kdaj?

Sreda, 6. april 2016, ob 19.30h

Uchu knj01Kje?

Knjižnica Fužine

Preglov trg 15, 1000 Ljubljana

 

Kaj?

Uchu vam bo v predavanju predstavil svoje bivanje s Shipibo Indijanci, njihovo kozmologijo, zdravilstvo, edinstven način umetniškega ustvarjanja, delo s svetimi in psihotropnimi rastlinami, kako so ga sprejeli medse, mu dali Shipibo ime in še kaj. Vse podprto z bogatim slikovnim gradivom.

Uchu Darwin ElisaShipibo Indijanci, nepoznani večini turistov, so ena najbolj fascinantnih plemenskih skupnosti perujske Amazonije. Živijo v vaseh, večinoma skoncentriranih okrog reke Ucayali v regijah Pucallpa in Loreto. Znani so tudi kot mojstri ayahuasce in »tkalci glasbe«. Ayahuasca je zanje sveta rastlina, »mati rastlin«, na kateri temelji njihova kozmologija, medicina in umetnost.

Najbolj so poznani po svoji edinstveni, navdušujoči umetnosti risanja in tkanja bogatih vzorcev. Skozi dialog, stik z duhovnim svetom, prejmejo vzorce, ki jih narišejo in vtkejo in ti vzorci so za njih zapis glasbe. Staro znanje jim omogoča, da vzorce zapojejo in obratno: da melodijo zapišejo z vzorci. Melodije so zdravilne in se uporabljajo za vse vrste zdravljenj. Dosti je pričevanj o čudežnih ozdravitvah bolezni, nad katerimi je zahodna medicina dvignila roke, ravno s pomočjo starodavne zdravilske tradicije Shipibo ljudstev. Uchu vam bo predstavil osnove njihove kozmologije, medicine in miselnosti.

 Za prevod iz angleščine v slovenščino je poskrbljeno.

Shipibo patterns 2Cena: 

Dogodek je brezplačen. 

Prijave:

Predhodne prijave niso potrebne. Samo pridite in uživajte z nami!

Vljudno vabljeni!