Munay-Ki so sveti obredi Q’ero Indijancev, potomcev Inkov iz Andov v Peruju. Munay-Ki je izraz iz Quechua jezika in pomeni »ljubim te takega kot si«.

sacredvalleyexpeditions com

Tradicionalno so te iniciacije podelili samo učencem, ki so se nanje pripravljali več let. Prejeli so jih le t.i. varuhi visoke modrosti v Ameriki. Q’ero starešine zdaj poudarjajo, da smo na kritičnem prelomu človeške zgodovine in da je treba obrede deliti s čim večjim številom ljudi. Odločili so se, da jih bodo širili naprej tudi med zahodnjaki.

Nagual Uchu je v svoji mladosti nekaj časa živel s Q’ero Indijanci in prejel iniciacije od njih na tradicionalen način. Kasneje je Alberto Villoldo ustvaril novo verzijo Munay-Ki iniciacij, vendar pa bo Uchu rituale izvedel nekoliko drugače od Villolda, in sicer bližje načinu, na katerega jih je v Andih prejel on sam.

Jean B PetersonPrvi 4 obredi:

V prvi, novembrski vikend delavnici bo Uchu udeležencem podelil prve 4 Munay-Ki iniciacije. Pred dogodkom boste prejeli vsa navodila glede priprave. Drugi del iniciacij se bo zgodil 5. in 6. decembra 2015, en mesec po prejetju prvih 4 obredov. Tretji dogodek (prostovoljne donacije) je predviden v januarju 2016.

Uchu bo odprl sveti prostor za prenos teh starih znanj in delal z udeleženci posamezno. V čakre iniciiranega bo  vstavil energetska semena in vam podal navodila, kako jih negovati, da bodo rasla. Munay-Ki se aktivira skozi ogenj, zato bomo zvečer izvedli svečano ognjeno ceremonijo za počastitev prebujanja novih potencialov in energij, ki bodo prišle. Za nas bosta ob tej priložnosti v živo bobnala dva priznana, odlična bobnarja.

 

Munay Ki April 08 AUPrvi 4 obredi se imenujejo »Obredi temeljev«. To so:

 

  1. Obred zdravilca: poveže vas z linijo šamanov in varuhov Zemlje iz preteklosti, ki vas nato podpirajo pri zdravljenju in nadaljnjih procesih.
  2. Obred obročev moči: Ta vzpostavi zaščito v obliki obročev v vaše svetlobno energijsko polje. Gre za 5 energijskih obročev, ki predstavljajo 5 elementov: zemljo, zrak, ogenj, vodo in čisto luč.
  3. Obred harmonije: v tem obredu prejmete v vaše čakre energije sedmih arhetipov. V prvo čakro gre arhetip kače. V drugo arhetip jaguarja/pume. V tretjo spada kolibri, v četrto orel/kondor. V zgornje tri čakre spadajo trije arhangeli.
  4. Obred vidca: ta obred vzpostavi tok subtilnih vlaken svetlobe, ki tečejo od vizualnega centra možganov v zadnjem delu glave naprej v tretje oko in nato v srčno čakro. Ta iniciacija prebuja vašo sposobnost zaznavanja nevidnega sveta. Mnogo iniciirancev po obredu vidca poroča, da lahko vidijo svet energij in duhov okoli njih s fizičnimi očmi.

 

Vsi udeleženci bodo dobili dodatna navodila in priročnik. Potrebno je malo predpriprave za boljši učinek prejetih iniciacij. Vsa navodila prijavljeni dobijo po mailu.

Munay Ki April 45 

Dobrobiti Munay-Ki iniciacij:

Na iniciacije starešine gledajo kot na naslednji korak v evoluciji človeštva. Z njimi se ponastavi in uglasi naš živčni sistem in stanje zavesti. Z obredi se zavežemo k temu, da bomo postali zavedni, modri posamezniki, ki v svojih rokah držijo svojo osebno moč in odgovornost.

Iniciacije aktivirajo svetlobno energijsko polje, zdravijo travme iz preteklosti, nas očistijo, dvignejo nivo vibracije in olajšajo komunikacijo s svetlobnimi bitji – vodniki. Preko njih znova dostopamo/se spomnimo zgodb človeštva, ki jih nismo izkusili direktno, a so kljub temu naše. Človeško svetlobno energijsko polje obdaja fizično telo in vpliva nanj na enak način kot magnet vpliva na kovinske opilke na steklu. Svetlobno polje je software, ki informira DNA, katera je naš hardware (trdi disk). To nam pomaga ustvariti nova telesa, ki se drugače starajo, drugače zdravijo in drugače umirajo. Izostrijo se nam čuti in bolj smo prizemljeni.

Tovrstni obredi so skupni vsem šamanskim tradicijam v takih in drugačnih oblikah in variacijah.

 

Munay Ki April 43 AUOb tem posebnem dogodku smo vam pripravili še:

Za globlje in bolj intenzivno doživljanje ritualov smo vam pripravili še poseben program za počastitev vaših iniciacij.

Medtem ko bo Uchu delal z vsakim posamezno vam bomo ponudili možnost ustvarjanja svojega mikromozaika z umetnikom – mozaičarjem Robertom Liscem. Izbrali si boste podobo ali simbol, ki za vas simbolično predstavlja to, kar prinaša Munay-Ki v vaše življenje. Na voljo boste imeli tudi izbor šamanskih motivov. Na fotografiji lahko vidite, kako lepe izdelke je ustvarila prva skupina.

Z nami pa bosta tudi dva od slovenskih najboljših bobnarjev – Andrej Hrvatin in Žiga Šercer, ki bosta bobnala na večerni ognjeni ceremoniji in vam v nedeljo ponudila delavnico bobnanja.

MK 01Z večerno ognjeno ceremonijo integriramo prejete subtilne energije Munay-ki. Prejeli boste tudi svoj Pi kamen, ki je neločljivo povezan z obredom prejetja iniciacij.

 

Kdaj?

Iniciacije – prvi 4 rituali:

7. in 8. november 2015

Od 9h zjutraj v soboto do nedelje zvečer.

 

Iniciacije – ostalih 5 ritualov:

5. in 6. december 2015

Ista lokacija.

Vse informacije bodo še objavljene.

 

Dujceva domacija 01Kje?

Dujčeva domačija

Škoflje 33

6271 Vremski Britof

http://www.dujceva.si/

 

Cena prvega srečanja:

260 €

Uchu vam ponuja bogat prenos znanj in Munay-Ki energij. Dogodek bo na ta način v Sloveniji izvedel v šele drugič in ga izvaja enkrat do dvakrat letno.

Pi stonesCena vključuje:

  • Nočitev
  • 4 obroke: kosilo in večerjo v soboto ter zajtrk in kosilo v nedeljo
  • Prve 4 iniciacije Munay-Ki
  • Mozaično delavnico in mozaik
  • Delavnico bobnanja
  • Ognjeno ceremonijo
  • Turistično takso
  • Pi kamen

 

Prijave in informacije na:

arianasyard@gmail.com

Število mest je omejeno.

 

Več o nagualu Uchuju:

nagual-uchu.com/blog

Facebook: Nagual Uchu – Modern Shamanism

Foto: Robert Ograjenšek, Jean B Peterson, sacredvalleyexpeditions.com