am11 Sergio ArgimonSTARODAVNE MODROSTI ŠAMANIZMA IN AMAZONIJE

Pozdravljeni, dragi bralci!

Kdo?

Za vse, ki ga še ne poznate: nagual Uchu se je izučil šamanizma v Mehiki, Peruju in Braziliji. Deloval je v istih krogih kot Carlos Castaneda in kasneje dolga leta potoval po vsem svetu. Živel je v Indiji, med šamani v Afriki in si pridobil dragocene izkušnje na področju dela z energijami.

Starodavna znanja je povezal in integriral v t.i. urbani, moderni šamanizem, uporaben v našem vsakdanjem življenju v 21. stoletju. Zadnji dve desetletji Uchu poučuje starodavne šamanske tehnike, prilagojene modernemu načinu življenja po vsem svetu. Trenutno živi in deluje v Sloveniji.

am04

Kaj?

Uchu se je ravno vrnil iz potovanja po Amazoniji, kjer je nekaj časa preživel v deževnem gozdu z Indijanci Kaxinawa. Opazoval je njihov način življenja sredi pragozda (pot do njih v čolnu na reki traja več dni), njihovo povezavo z naravo, zdravilstvo in njihovo tradicijo šamanizma, ki se razlikuje od Castanedine. Zelo ga je zanimalo, kako zdravijo z rastlinami, kako se povežejo s spiritom različnih rastlin in nato delajo z njimi itd.

V mesecu januarju sva vam pripravila 2 vikend delavnici, kjer nas bo Uchu učil šamanizma na njegov unikaten način in z vami delil izkušnje, uvide in novo pridobljena znanja iz Amazonije. Obeta se nam slikovit šamanski vikend s slikovnim gradivom Kaxinawcev. Uchu želi udeležencem prenesti čim več praktično uporabnih znanj, ki jih bodo lahko uporabljali v vsakdanjem življenju. S seboj je prinesel tudi tradicionalno hape` medicino, ki bo udeležencem na voljo, če bi želeli poskusiti (da, je legalna! 🙂 ).

Za tokrat ne objavljam podrobnega programa, ker kot pravi Uchu, je snovi toliko, da se je težko odločiti. Uchu se prilagaja energiji in potrebam skupine. Brez dvoma pa bo vikend intenziven! Če bo vreme dopuščalo, bomo v soboto zvečer skupaj naredili ognjeno ceremonijo na travniku ob domačiji.

am02Kdaj?

Na voljo sta 2 termina z bolj ali manj enakim programom:

1.       Vikend 17. do 18. januar 2015

2.       Vikend 24. do 25. januar 2015

Začnemo v soboto ob 12h in zaključimo v nedeljo zvečer.

Kje?

V mirni vasici v lepi naravi krasa zelo blizu Škocjanskih jam:

Dujčeva domačija

Škoflje 33

6271 Vremski Britof

Slovenija

Dujceva domacija 01Več informacij o domačiji:

www.dujceva.si

Za nastanitev imamo na voljo 3 posteljne apartmaje, ter 3 in 2 posteljne sobe, skoraj vsaka soba ima lastno kopalnico.

Cena:

210 €

V ceno delavnice je všteto:

–          2 dnevna šamanska delavnica z ognjeno ceremonijo

–          prenočitev

–          poln penzion: torej:  v soboto kosilo in večerja, v nedeljo zajtrk in kosilo.

–          turistična taksa

–        tradicionalna Kaxinawa medicina hape` iz pragozda, kdor bo želel poskusiti

Dujceva domacija 02Podrobnosti glede namestitve bomo urejali ob prijavi. Prijave obvezno na mail:

arianasyard@gmail.com

do srede, 14. januarja 2015 oziroma

do srede, 21. januarja 2015

 

Število udeležencev je omejeno, zatorej ne odlašajte s prijavami! Tokrat vzameva skupino, ki bo štela nekje do 20 ljudi. Zelo se vas veseliva in upava, da se nam pridružite!