OBVESTILO! Zaradi mnogih novih obveznosti, projektov in odsotnosti izvedba delavnice s flavtami žal ne bo možna v juniju 2014. Uchu se vam vsem zahvaljuje za izkazan interes. Delavnica bo prestavljena, ker do junija ne bo mogel ročno izdelati flavt za delavnico. Vas bom obveščala o novih možnih datumih, ko bo kaj več znanega. 

Z Uchujem se vam vsem opravičujeva za morebitne nevšečnosti, ampak kakovost in zadovoljstvo udeležencev z dobljenim je pomembnejše od datuma. Zaslužite si namreč najboljše flavte! Vse vas lepo pozdravljam in vas prisrčno vabim, da se nam pridružite na kakem od naših drugih dogodkov.

 

Pozdravljeni!

Flavta je v tradiciji ameriških Indijancev čarobni instrument, o katerem govori mnogo legend in preko katerega govorijo z Velikim Duhom. Človek ne igra flavte, ampak flavta igra človeka – izbere dušo, prek katere se bo izražala. Pravijo ji “glas vetra” ali “glas ljubezni”. Uporabljali so jo za dvorjenje in snubitve: prek nje je moški lahko subtilno in spoštljivo pristopil k izbranki.

flutes bamboo 02Kdaj?

Sobota, 14. junij 2014

Pozor: datum je prestavljen. V tem terminu žal ne bo možno izvesti delavnice. Ko bo znan, vas obvestim.

9.00 – 18.00, vmes daljši odmor za kosilo

Kaj?

Uchu bo za vas izdelal indijanske flavte iz bambusa, tradicionalno uglašene po pentatonični lestvici. Naj dodam, da jih izdeluje ročno v svojem domačem ateljeju. Flavta še ne bo dokončana – dokončali jo boste vi in sicer pobarvali in okrasili z dekoracijami. Motive lahko izbirate sami, nekaj jih bo danih za primere. V šamanizmu vedo, da vse, kar obredno naredite sami, čemur dodate svoj osebni dotik, dobi za vas čarobno moč. Tako bo predmet resnično “vaš” in uglašen z vašo energijo.

Nato se bomo učili osnov igranja. Delavnica je primerna za vse, tudi za tiste, ki niso še nikoli igrali flavte. Indijanci niso uporabljali not in se niso kaj dosti vnaprej učili pesmi. Igrali so v trenutku, pustili so, da pesem sama pride iz njih. Flavte so uglašene tako, da so vsi toni v harmoniji in se praktično ne morete motiti, katerikoli napev zaigrate.

Uchu vam bo dal tudi gradivo (knjigico) in cd z navodili za igranje.

Če bo interes, bi lahko organizirali občasna srečanja, kjer bi skupaj igrali v t.i. “flute circle”, zdravilnem krogu flavt.

flutes bamboo 01Cena:

1o0€

V ceni je:

– bambusova flavta

– vsi materiali za dekoracijo

– knjigica in cd

– celodnevna delavnica o flavtah

– simultani prevod in angleščine v slovenščino

Več informacij in prijave:

Na mail:

arianasyard@gmail.com

Prisrčno vabljeni!