Na zadnji delavnici smo z Uchujem delali tehniko rezanja energetskih vezi iz preteklosti. Vtisi in odzivi udeležencev na sami delavnici, predvsem pa kasneje, so bili močni, čustveni, tako »veliki«, da so me navdihnili, da napišem nekaj vrstic o tem.

Kaj je to »rezanje energetskih vezi«, ki nam ne služijo več?

Uchu pogosto razlaga, da se rodimo z določeno količino energije. To je vsa energija, ki jo potrebujemo in jo bomo kdaj imeli. Brez skrbi, je ogromna, večja kot si lahko predstavljamo, samo večino smo je izgubili oziroma se zapravlja za vzdrževanje ego osebnosti.

Izgubljamo jo tekom življenja, skozi vzgojo, socialno programiranje naših umov, travme, dogodke, in pa seveda v razmerjih z drugimi ljudmi, še posebej, če so bila čustveno intenzivna.

vezi1

V šoli so nas učili, da je človek biokemično bitje. Uchu pravi, da to ni popolnoma res. Primarno smo električna bitja. Naše telesne funkcije so odvisne od našega električnega polja, ravno tako naša stanja zavesti in zavedanje. Ljudje imajo slabo cirkulacijo energije in povprečen Zemljan z današnjim načinom življenja nima dovolj energije za dostopanje do drugih nivojev Zavesti, ki so nam vsem na voljo.

Človeški energetski sistem je kot električno vezje oziroma kot novoletna jelka z lučkami na njej. V tem vezju je nizka napetost, zato gori samo četrtina lučk. Imamo premalo voltov. Bolj kot si vračamo svojo osebno energijo in moč, bolj se drevesce razsvetljuje in jasneje vidimo sebe, realnost. Povprečen človek se niti ne zaveda, kako zelo lahko vpliva na svojo osebno realnost.

Šamani vedo, da se tu lahko sanjamo tako, kot se hočemo, da lahko sami oblikujemo svojo realnost, premikamo zbirno točko in jo fiksiramo v novih pozicijah. A za vse to potrebujemo energijo. Prvi korak za vse ostalo je pridobiti nazaj svojo lastno izgubljeno energijo, ojačati cirkulacijo. Šele potem boste lahko, če uporabimo termine kvantne fizike, v tem hologramu bolj downloadali tisto, kar boste želeli.

Znaten del svoje osebne energije smo skozi različno intenzivne odnose pustili v drugih ljudeh. Sploh pri ljubezenskih partnerjih in tistih, ki smo jih imeli radi, na katere so nas vezale prisege, obljube, pričakovanja. Te vezi so energijske niti, ki nas vežejo na drugo osebo in pogosto (ne pa vedno!) nam ne služijo več. So breme. Nam onemogočajo evolucijo, nam onemogočajo biti v »zdaj«, biti v sedanjosti, v trenutku. Samo v »zdaj«, v sedanjosti je naša osebna moč. V preteklosti in prihodnosti je energija, ne pa osebna moč.

Dokler smo tako razdrobljeni in vezani na preteklost, ne moremo živeti v sedanjosti, ne moremo naprej, ne moremo širiti svoje zavesti. Večinoma bodo ljudje kar začutili in sami vedeli, katere vezi so samo še breme in jim ne služijo več.

 

Ali bom s tem izgubil ljubljeno osebo, ji sporočil, da mi ni več mar zanjo?

To so pogoste skrbi ljudi, ki se odločajo za postopek prekinitve vezi z drugo osebo. Ne, nikakor ne. Rezanje teh »cevi«, vrvi, vezi NE pomeni: »Ne ljubim te več, ni mi več mar zate.« Rezanje vezi tudi ne vodi nujno v dejansko prekinitev razmerja. Lahko je ravno nasprotno: lahko to, da spustimo disfunkcionalne dele svojih razmerij, ozdravi razmerje in mu omogoči razcvet.

Ko prekinemo te vezi s sočutjem in ljubeznijo, razbremenimo oba: sebe in drugo osebo. Rezultat se občuti takoj. Večinoma se niti ne zavedamo, kako zelo prepletemo in povežemo svoj energetski sistem s sistemom nekoga drugega, ko se z njim spustimo v razmerje – sploh ljubezensko razmerje. Skozi seksualnost ustvarimo energijske cevi, niti, ki nas vežejo na partnerja.

Kot rečeno, rezultat bo takojšen. Takoj, v nekaj dneh, boste opazili spremembo v počutju, ravno tako je pogosto, da dobite kak odziv od te osebe. Npr. po mnogo letih zamer vas prijateljsko pokliče, kako ste kaj itd.

Tehnika je enostavna in vam jo bom podala v nadaljevanju članka naslednjič. Prakticirajte jo in, naj se vam zdi še tako neverjetno, opazili boste spremembe! Energija je iz četrte dimenzije, obstaja onkraj prostora in časa. Kar je za vaš um 20 let star spomin, je v vašem energetskem sistemu zdaj, se dogaja zdaj. Travma izpred 20 let vpliva na vaš sistem, na vašo podzavest še vedno in v tem trenutku. S preprostim ritualom, ki vam ga bom opisala naslednjič, si vračate svojo energijo od druge osebe ali situacije nazaj v svoj sistem, s tem okrepite sebe in istočasno razbremenite drugo osebo in s tem pomagate tudi njej.

Lep pozdrav do prihodnjič,

Tadeja

www.nagual-uchu.com

 

Foto: Sensa

Članek je bil objavljen v sklopu redne kolumne Šamanizem za vsak dan v spletni reviji Sensa:

http://www.sensa.si/osebna-rast/samanizem-za-vsak-dan/